Άγρια κόντρα Καμμένου – Βενιζέλου για PSI και εξοπλιστικά

118

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν εντός την Ολομέλειας ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος με εκατέρωθεν κατηγορίες. Τη σφοδρή σύγκρουση εντός της Ολομέλειας προσπάθησε να μετριάσει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, υπενθυμίζοντας προς όλες τις πλευρές ότι τα μεσάνυχτα πρέπει να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Παίρνοντας τον λόγο… εκτός προγράμματος ο Βαγγέλης Βενιζέλος «άναψε το φυτίλι» υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Άμυνας χυδαιολογεί εναντίον του. «Πολιτική επιλογή είναι να είναι ομογάλακτος αδελφός του Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος και να στηρίζεται σ΄ αυτόν, αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα στο πρόεδρο των ΑΝΕΛ να χυδαιολογεί εναντίον μου». Κατόπιν συνέχισε λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει τον τομέα ναυπήγησης πολεμικών πλοίων στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας καθώς δεν εμπιστεύεται τον Πάνο Καμμένο. Αναφερόμενος μάλιστα στα υποβρύχια τόνισε ότι έχει κληθεί σαν μάρτυρας προκειμένου να υπερασπιστεί τις απαιτήσεις του Δημοσίου.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να βάλει… «τελεία» στην παρέμβαση του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε λέγοντας πως με το PSI και με τις ενέργεις που έκανε εκείνος ως υπουργός Οικονομικών επιτεύχθηλε τελικά μείωση του χρέους κατά 200 δις. ευρώ σε ονομαστική αξία.

Διαβάστε επίσης:  Συνεχίζονται την Παρασκευή οι συνομιλίες Κοτζιά, Ντιμιτρόφ, Νίμιτς - Nova ή Gorna Makedonija στο τραπέζι

Από τα υπουργικά έδρανα όρθιος ο Πάνος Καμμένος απάντησε στον Βαγγέλη Βενιζέλο ότι… «τρίβεται στην γκλίτσα του τσοπάνη» και του επιτέθηκε αναφερόμενος στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά λέγοντας ότι «κύριε Βενιζέλο θυμάστε τον κ. Σάφα που άρπαξε 500 εκτ. ευρώ και την έκανε; Δεν έχετε ευθύνη για τα 500 εκατ. ευρώ; Καλά κάνετε και καταθέτετε στην διαιτητική επιτροπή . Αλλά το κάνετε εναντίον αυτού που εσείς φέρατε και μας πήρε τα 500 εκατ. ευρω. Εχετε προσωπική ευθύνη και αυτή πρέπει να αποδοθεί».

Απαντώντας ο Βαγγέλης Βενιζέλος σημείωσε ότι «είναι θλιβερό για τη Βουλή και την κυβέρνηση. Αυτός που κατέχει την θέση του ΥΠΕΘΑ να μην γνωρίζει τα δεδομένα ή να τα διαστρεβλώνει με διάθεση εγκληματική. Τον Σάφα την επέλεξε η Τίσεν Κρούπ. Ο Σάφα δεν εισέπραξε τέτοια ποσά γιατί τα είχαν εισπράξει οι γερμανοί από το Δημόσιο χωρίς αντάλλαγμα πριν αναλάβουμε εμείς. Εμείς αντικαταστήσαμε το πρόγραμμα με πιο συμφέρουσες συμφωνίες». Και κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι είναι «ένοχος βαριάς συκοφαντίας και άσχετος με τα θέματα του υπουργείου σας. Αφήστε αυτές τις αθλιότητες»…