Άλμα έκανε η δημοτικότητα του Ολάντ μετά τις επιθέσεις

97

Στο 50% έφθασαν οι θετικές γνώμες για τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος καταγράφει παράλληλα αλματώδη αύξηση στη δημοτικότητά του κατά 22 μονάδες, μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Ifop / Fiducial για το περιοδικό Paris Match και το ραδιοφωνικό δίκτυο Sud Radio.

Παρόμοια αύξηση στη δημοτικότητα του Ολάντ, είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο, όταν είχαν διαπραχθεί οι επιθέσεις εναντίον της εφημερίδας Charlie Hebdo κι ενός εβραϊκού σουπερμάρκετ.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ifop, «για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά παρατηρείται ιλιγγιώδης άνοδος της δημοτικότητας του προέδρου». Ειδικότερα θετική γνώμη εξέφρασε το 50% των ερωτηθέντων, τον αποδοκιμάζει το 49%, ενώ το 1% δεν εξέφρασε γνώμη.

Διαβάστε επίσης:  ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ: Το φεστιβάλ βάφτηκε με αίμα

Τα ποσοστά αυτά έρχονται πέντε ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, οι οποίες χαρακτηρίζονται κρίσιμο τεστ πριν από τις προεδρικές εκλογές, το 2017. Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο εμφανίζεται σε θέση ισχύος και ενδέχεται να κερδίσει για πρώτη φορά δύο περιφέρειες, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Μια άλλη δημοσκόπηση, των TNS Sofres – One Point για το Le Figaro Magazine, έδειξε ότι η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου αυξήθηκε κατά 15% από τον περασμένο μήνα, στο 35%.