Άρχισε τα τηλεφωνήματα ο Λαφαζάνης – Αρνήθηκε ο πρωθυπουργός να συναντηθούν

144

“Όχι” εισέπραξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον Αλέξη Τσίπρα, στην πρόταση που του έκανε τηλεφωνικά να συναντηθούν στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο δεύτερος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, του ζήτησε να συναντηθούν. Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον κ. Λαφαζάνη αν κρίνει ότι μία τέτοια συνάντηση είναι δυνατόν να συμβάλλει στον σχηματισμό κυβέρνησης και εκείνος απάντησε αρνητικά, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι επιθυμεί να καταθέσει στον πρωθυπουργό σειρά προτάσεων, που σχετίζονται με τον εκλογικό νόμο και τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός απάντησε στον Π. Λαφαζάνη ότι τέτοιου είδους προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συναντήσεις ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:  Κομισιόν για το Σκοπιανό: Είναι θέμα Ελλάδας και ΠΓΔΜ πως θα κινηθούν για να βρουν λύση

Συνάντηση με τον Στ. Θεοδωράκη

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, συναντήθηκε και με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη συναντήθηκε, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής.
«Είχαμε ένα σημείο επαφής με τον κ. Λαφαζάνη, ότι θα έπρεπε η Βουλή να είχε φέρει έναν άλλο εκλογικό νόμο, τόνισε ο κ. Θεοδωρακης και πρόσθεσε ότι οι εκλογές μπορούν να διεξαχθούν και στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ρεαλιστική και εφικτή χαρακτήρισε την πρόταση της Λαϊκής Ενότητας για άμεση σύγκληση της Βουλής ώστε να ψηφισθεί η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος αύριο στις 15.30 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη.