Έκλεισε το κέντρο από επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες

94
Αυξημένα μέτρα της τροχαίας για το τριήμερο

Στους δρόμους, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, βρίσκονται ο επιστημονικός κλάδος και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι αντιδρούν στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης και την αύξηση των εισφορών τους που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, δικαστικοί επιμελητές και όλος ο επιστημονικός κόσμος πραγματοποιούν συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαδηλώσουν ότι πρέπει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που τους οδηγεί σε αφανισμό και ανοίγει οριστικά ο δρόμος για τους νέους εργαζόμενους εκτός Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Λουράντος, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε: «Το νομοσχέδιο θα έπρεπε να κατατεθεί στους φορείς, αφού πρώτα θα είχε προηγηθεί συζήτηση με τους αρμόδιους και τον ελληνικό λαό και θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους αυτό το άδικο, το αντιαναπτυξιακό αντιδημοκρατικό προσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Διαβάστε επίσης:  Βόλος: Παρά λίγο τραγωδία στο εργοστάσιο του ΟΣΕ

Σε δήλωσή του ο Π. Λαφαζάνης, ως επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, η οποία συμμετέχει στο συλλαλητήριο, ανέφερε ότι τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα είναι θάνατος για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και η κυβέρνηση, η οποία μετράει μήνες, δεν μπορεί να τα εφαρμόσει, καθώς γεννιέται ένα νέο κίνημα.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει και η ΓΣΕΕ, η οποία συμπαρίσταται στον κλάδο των επιστημόνων και απευθύνει κάλεσμα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.