Ένας Έλληνας ο φωτογράφος της χρονιάς για το περιοδικό TIME

123

Η φωτογραφία ενός μικρού κοριτσιού – πρόσφυγα την ώρα που αποβιβάζεται από τη σωσίβια λέμβο στην Κω ήταν ο λόγος που ο 31χρονος Άγγελος Τζωρτζίνης κέρδισε τον τίτλο «Wire Photographer» της χρονιάς από το περιοδικό TIME.

Η εν λόγω φωτό τραβήχτηκε στις 13 Αυγούστου του 2015 και απεικονίζει το δράμα όλων των προσφύγων που αναζητούν μία καλύτερη ζωή στην Ευρώπη….

Σύμφωνα με το περιοδικό Time, ο Ελληνας φωτογράφος έχει εξαιρετική ματιά, έχοντας καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αποτυπώσει με τον καλύτερο τρόπο την οικονομική αλλά και την προσφυγική κρίση στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι ο Άγγελος Τζωρτζίνης δουλεύει για το το Agence France-Presse από το 2007, ενώ σύμφωνα με το περιοδικό η φετινή επιλογή ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς υπήρχε πλήθος σπουδαίων φωτογραφιών.

Ο φωτογράφος γεννήθηκε το 1984 στο Αιγάλεω. Το 2006, μπήκε στην Ακαδημία Δημιουργικής Φωτογραφίας των Αθηνών, και εκεί όπου συνειδητοποίησε ότι ο δρόμος του είναι η φωτογραφία …

Διαβάστε επίσης:  Τι έγινε σαν σήμερα, 20 Μαΐου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

Ως freelancer φωτογράφος έχει δουλέψει προσωπικά πρότζεκτ στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τουρκία και την Ελλάδα, ενώ έχει συνεργαστεί και με τους New York Times. Τα τελευταία έξι χρόνια έστρεψε την προσοχή του στην ελληνική οικονομική κρίση και τώρα έχει επικεντρωθεί στο προσφυγικό.

Τον Απρίλιο αποφάσισε να καλύψει φωτογραφικά το δράμα των προσφύγων και από τότε για το Γαλλικό Πρακτορείο απαθανατίζει την οδύσσεια και το δράμα των ανθρώπων αυτών που φτάνουν κατά εκατοντάδες στη Λέσβο και την Κω.

Η φετινή διάκριση τού ανήκει δικαιωματικά, ενώ προηγούμενοι νικητές ήταν οι Bulent Kilic το 2014, Muhammed Muheisen το 2013, Marco Longari το 2012, Pete Muller το 2011 και Mauricio Lima το 2010.