Περίπατος για καλό σκοπό!

199

Δράση ήπιου περιπάτου, που προβάλει το μήνυμα της άσκησης ως μέσο πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, διοργανώνει σήμερα, Κυριακή στις 11.00 το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα.

Ο περίπατος, προωθεί παράλληλα το μήνυμα της  αλληλεγγύης, μιας και οι συμμετέχοντες καλούνται να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας που θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Τα τρόφιμα θα συγκεντρώνουν εθελοντές του ΚΥΑΔΑ πριν από την έναρξη του περιπάτου.

Ως χώρος συνάντησης και σημείο εκκίνησης είναι η αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (συμβολή Λεωφ. Αμαλίας και Λεωφ. Συγγρού στην προτομή Μελίνας Μερκούρη, απέναντι από την Πύλη του Αδριανού).  Ο περίπατος θα καταλήξει στο τέλος της Ερμού στην Πειραιώς, μέσω των οδών Αποστόλου Παύλου και Αγ. Ασωμάτων.

Διαβάστε επίσης:  Βροχές και χαλάζι την Παρασκευή

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα δημιουργήσει εορταστική ατμόσφαιρα κατά την έναρξη του περιπάτου. Στη λήξη, καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με άριες και ντουέτα από όπερες και οπερέτες που θα ερμηνεύσουν η μεσόφωνος Λυδία Αγγελοπούλου, ο τενόρος Σταμάτης Μπερής και η Ειρήνη Αντωνιάδου στο πιάνο.  Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί επί της Ερμού στο ύψος του Μουσείου Κεραμικού.

Θα διανεμηθούν αναμνηστικά μπλουζάκια, τα οποία οι περιπατητές θα φορούν κατά τη διάρκεια του περιπάτου.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ενώ υποστηρίζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.