Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
19 C
Athens

Έπεσε Boeing 737 στη Ρωσία – 62 νεκροί

Αεροσκάφος Boeing 737 που πραγματοποιούσε πτήση από το Ντουμπάι προς το Ροστόφ συνετρίβη στις 2.30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στη νότια Ρωσία.

Σύμφωνα με τη ρωσική Επιτροπή Ερευνών, κατά τη συντριβή του αεροπλάνου σκοτώθηκαν και οι 62 επιβαίνοντες (55 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος).

Τον απολογισμό των θυμάτων επιβεβαίωσε και η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Flydubai, στην οποία ανήκε το αεροσκάφος.

Το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων είχε προηγουμένως κάνει λόγο για 61 νεκρούς (55 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος).

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, το αεροσκάφος συνετρίβη με την επαφή του με το έδαφος και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από μία ώρα.

Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο LifeNews μετέδωσε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη σε απόσταση εκατό μέτρων από τον διάδρομο προσγείωσης, κατά την δεύτερη απόπειρά του να προσγειωθεί σε συνθήκες κακής ορατότητας.

Σύμφωνα με πηγή των αστυνομικών δυνάμεων, οι κακές καιρικές συνθήκες και οι κακοί χειρισμοί του πληρώματος πιθανόν να ευθύνονται για τη συντριβή.

Το πρωί του Σαββάτου έβρεχε καταρρακτωδώς στο Ροστόφ, ενώ προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους είχε εκδοθεί από το τοπικό παράρτημα του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ο κυβερνήτης του Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεβ δήλωσε οι αεροδιάδρομοι στο αεροδρόμιο είχαν ανασκευαστεί τον περασμένο χρόνο και ήταν σε καλή κατάσταση.

Ο επικεφαλής του τοπικού τμήματος του υπουργείου εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας, Ιγκόρ Οντέρ, δήλωσε ότι οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν κάτοικοι του Ροστόφ, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονταν και τέσσερις ξένοι υπήκοοι.

Τα αεροσκάφη με προορισμό το αεροδρόμιο στέλνονται σε άλλα αεροδρόμια, μετά το δυστύχημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε να τους προσφερθεί κάθε βοήθεια από τις αρχές.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κακοκαιρία: Οι 6 περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες – Πλημμύρισαν δρόμοι της...

Σε συναγερμό παραμένει ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία-εξπρές που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το απόγευμα της Παρασκευής (19/04), και αναμένεται, σύμφωνα με...
σαν σήμερα, Βερολίνο, Ναπολέων,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 Απριλίου η Ιερουσαλήμ γίνεται η πρωτεύουσα των Εβραίων

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1799 ο  Γάλλος αυτοκράτορας, Ναπολέων Β' υπογράφει ένα διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα των Εβραίων.

Ο βολικός αντίπαλος του Μαξίμου

Ναι μεν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις εκλογές της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη, διότι όπως λένε και αναλυτές που ανήκουν...

Ανδρουλάκης: Ο διμέτωπος αγώνας του

Η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη για διμέτωπο δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς και ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται στην ρότα που πρώτη χάραξε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Απλά αντιμετωπίζει...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτήρια του ευρωψηφοδελτίου – Οι 5 “εκλεκτοί” Κασσελάκη

Το σχέδιο τους ήταν «ένας ΣΥΡΙΖΑ μόνος, να συρρικνώνεται συνεχώς, να ανακυκλώνεται στην εσωστρέφεια, να παραχωρεί τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα βολικό...

Ερντογάν: Σημαντικό στάδιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Δήλωση για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία έκανε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την έξοδό του από την...

Αν κλείσουν τα στενά του Ορμούζ ποιος θα πληρώσει τη νύφη;

Αν σε ένα πόλεμο κλίσουν τα στενά του Ορμούζ στον περσικό κόλπο, η διεθνής οικονομία θα χάσει το 35% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου που...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μάτι: Δύο χρόνια φυλάκισης με αναστολή στον τότε διοικητή του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων

Η πρώτη καταδίκη για έναν εκ των κατηγορουμένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με...

Politico: Η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα – Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Παρότι η Δύση έχει «ορκιστεί» αιώνιος υποστηρικτής -και όχι μόνο- της Ουκρανίας μετά την...

Σίδνεϊ – Επίθεση με μαχαίρι: Με ψυχική νόσο ο δράστης-Ήταν γνωστός στις αρχές

Η επίθεση με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσε τον...

Σίδνεϊ: Πέθανε η 38χρονη μητέρα που μαχαιρώθηκε στο εμπορικό κέντρο προσπαθώντας να σώσει το μωρό της

Έξι άνθρωποι που βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (τοπική ώρα) στο εμπορικό κέντρο Westfield...