Έρχονται έλεγχοι σε πολιτικούς και ΜΜΕ

110
Κανονικά οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο, παραδέχεται η κυβέρνηση

Ελέγχους σε πολιτικούς και ΜΜΕ προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης από 1η Γενάρη του 2016. Οι έλεγχοι, που θα αφορούν φορολογικά ζητήματα, θα γίνονται κατά προτεραιότητα και θα τους αναλάβουν οι ελεγκτικές αρχές.

“Είναι πολλές περιπτώσεις που ενώ υπάρχουν εντολές ελέγχου, είτε δεν έχουν αρχίσει, είτε καρκινοβατούν”, είπε ο Τρ. Αλεξιάδης από το βήμα της Βουλής και πρόσθεσε πως “Εντός του Νοεμβρίου ή του Δεκεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό το οποίο συντάσσεται με τεχνική βοήθεια Γάλλων ειδικών”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε ακόμα ότι “Κινούμαστε ανάμεσα σε δύο όρια. Από τη μία πλευρά οι διατάξεις πρέπει να είναι ελκυστικές ώστε να έχουν αποτέλεσμα και να δηλωθούν χρήματα αλλά και από την άλλη δεν θα πρέπει να είναι χαριστικές. Θα δοθούν κίνητρα αλλά όχι προκλητικά”.

Διαβάστε επίσης:  «Τσεκούρι» στις συντάξεις! Πού θα κυμανθούν οι περικοπές - Παραδείγματα

Θέλοντας να είναι ξεκάθαρος, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως “Θα υπάρξουν σοβαρότατες φορολογικές και ποινικές κυρώσεις για όσους δεν δηλώσουν τα χρήματά τους”.

Το νομοσχέδιο δεν πρόκειται, σύμφωνα με τον ίδιο, να νομιμοποιήσει έσοδα από κανενός είδους εγκληματική δραστηριότητα.

Τέλος, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ γνωστοποίησε ότι το Υπουργείο εξετάζει ακόμα το πώς θα φορολογούνται τα αποκαλυφθέντα κεφάλαια.