Έτοιμη να συνεργαστεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι η αμερικανική κυβέρνηση

126
Νέα προειδοποίηση στην Άγκυρα από Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους S-400

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: “Ανυπομονούμε” να συνεργαστούμε με τη νέα ελληνική κυβέρνηση

Έτοιμη να συνεργαστεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο αξιωματούχος δήλωσε τα εξής:

«Συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη του στις χθεσινές εκλογές, και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση.
Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την κυβέρνηση της για τα διμερή και περιφερειακά θέματα.
Καθώς η νέα κυβέρνηση ξεκινά τις εργασίες της, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και τις διεθνείς προσπάθειες για την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ ήταν, και παραμένει, ότι η Ελλάδα πρέπει να εξέλθει από την παρατεταμένη οικονομική κρίση ισχυρότερη και να διαδραματίσει σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή».

Διαβάστε επίσης:  Θεοδωράκης: Το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέτυχε

Η δήλωση χαρακτηρίζεται από διπλωματικούς κύκλους θετική για τον Έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του, από τον οποίο όμως ζητείται η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ώστε να εξέλθει η χώρα από την κρίση που την μαστίζει, από το φθινόπωρο του 2009, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Ελλάδας ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.