Έως τις 15 Οκτωβρίου τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

121
αναστέλλεται, φόρος, υπεραξίας, ακινήτων,

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η επεξεργασία των στοιχείων προκειμένου στα μέσα Οκτωβρίου να έχουν ανέβει στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Τα νέα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ για 6,1 εκατ. υπόχρεους θα έχουν πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για τον φόρο που αναλογεί σε κάθε ακίνητο που έχει δηλωθεί.

Σε όσους έχουν συνιδιοκτησίες θα σταλούν ξεχωριστά σημειώματα. Το ίδιο ισχύει και τους έγγαμους εάν έχουν και οι δύο ακίνητα στην κατοχή τους. Ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε 5 δόσεις. Η πρώτη στο τέλος του μήνα. Όσοι φορολογούμενοι αμφισβητούν το ποσό του φόρου που έχει βεβαιωθεί, έχουν περιθώριο 30 ημερών να προσφύγουν στη Διεύθυνση Διαφορών της ΓΓΔΕ.

Διαβάστε επίσης:  Τόμσεν στην Ελλάδα: Βιαστείτε να αλλάξετε πολιτική για το αφορολόγητο

Επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι έως τον Σεπτέμβριο του 2016 οι ισχύουσες αντικειμενικές τιμές να έχουν προσαρμοστεί στις εμπορικές αξίες ώστε ο φόρος ακινήτων να γίνει πιο δίκαιος και αναλογικός.

Ο ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς θα επεκταθεί και στα ακίνητα του εξωτερικού. Με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών μόνο στο Λονδίνο υπάρχουν 3.200 ακίνητα τα οποία ανήκουν σε Έλληνες οι οποίοι και θα κληθούν πριν βεβαιωθεί ο φόρος του 2016 να τα δηλώσουν σε ειδικό έντυπο.