Αγιασμός… με κενά στα σχολεία (φωτο)

319

Με χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών- σε πολλά σχολεία της χώρας ξεκίνησε το πρωί η νέα σχολική χρονιά. Επίσημα το υπουργείο Παιδείας υπολογίζει τα κενά σε 7.000 εκπαιδευτικούς,ενώ οι συνδικαλιστικές ομοσπονδίες το διαψεύδουν και ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στο υπερτριπλάσιο, δηλαδή περίπου 25.000 κενά.

Συνολικά1.300.000 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων πήγαν σήμερα στα δημόσια σχολεία της Επικράτειας. Ενώ η υπηρεσιακή κυβέρνηση πασχίζει να μπαλώσει το ερεβώδες κενό στην εκπαίδευση που παρέλαβε από τη διοίκηση του τέως υπουργού, Αριστείδη Μπαλτά. Κατέφυγε μάλιστα στις παρακλήσεις ακόμη και στην εθελοντική μετακίνηση δασκάλων και την ευσυνειδησία των δημόσιων λειτουργών, προκειμένου η σχολική χρονιά να συνεχιστεί, έστω και όπως-όπως, για όλα τα ελληνόπουλα.

Η κα Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου, η υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, προέβη στη δική της, τρόπον τινά, «αυτοψία», καθώς παρέστη το πρωί στον αγιασμό του 12ου Γενικού Λυκείου Αθηνών, στα Κάτω Πετράλωνα. Στον χαιρετισμό της η κα Κιάου μίλησε στους μαθητές για «μια ζωή γεμάτη δυσκολίες, τις οποίες είναι καλό να μάθεις να αντιμετωπίζεις χωρίς να σε πτοούν και να συνεχίζεις παραπέρα». Η υπουργός ευχήθηκε επίσης σε όλους τους Έλληνες -και, όπως φαντάζεται κάποιος, ιδιαίτερα στις οικογένειες που ταλαιπωρούνται εξαιτίας των αψυχολόγητων χειρισμών του Αριστείδη Μπαλτά- «να έχουμε σχολεία με περισσότερο γελαστά και χαρούμενα πρόσωπα».

Διαβάστε επίσης:  Ανατίναξαν ΑΤΜ σε Υμηττό και Παλλήνη

Σε σχολεία της Αθήνας βρέθηκαν επ” ευκαιρία του αγιασμού και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. Ο μεν κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης παρέστη στον αγιασμό του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, ενώ ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας στο 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χαϊδαρίου.

περιστέραΣήμερα ήταν η πρώτη ημέρα στο Νηπιαγωγείο και για τον μεγαλύτερο γιό του τέως πρωθυπουργο. Συνοδευόμενος από την μητέρα του, κα Μπέτυ Μπαζιάνα, ο Φοίβος Παύλος παρουσιάστηκε στο ιδιωτικό, ιστορικό νηπιαγωγείο “Σχολής Χιλλ”, στην περιοχή της Πλάκας.

Πρόκειται για σχολείο που θεωρείται εκ των κορυφαίων στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τα προνήπια, νήπια και τα παιδιά του δημοτικού. Η “Σχολή Χιλλ” είναι ιδιωτική και τα δίδακτρα για ένα νήπιο όπως ο Φοίβος-Παύλος Τσίπρας είναι της τάξης των 7.000 ευρώ ετησίως.
Για την προετοιμασία του ετέρου τέκνου του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέτυς Μπαζιάνα, του Ορφέα-Ερνέστο, φροντίζει ο επίσης ιδιωτικός παιδικός σταθμός «Αγκάλη», στην συνοικία της Πλάκας.