«’Αγνοια» δηλώνει το Μαξίμου για τα πόθεν έσχες

84
Μέγαρο Μαξίμου: Ο Τσίπρας με διαδοχικές συναντήσεις ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς

«Αγνοια» δηλώνει το  Μαξίμου για τα πόθεν έσχες

Αγνοια δηλώνει επισήμως το Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» δύο εν ενεργεία υπουργών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, ο ένας υπουργός εμφανίζεται να είχε παραλείψει επί τριετία να δηλώσει τραπεζική κατάθεση ύψους ενός εκατ. ευρώ, ενώ ο δεύτερος εμφανίζεται να είναι μέτοχος σε εταιρεία. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δηλώνουν ότι η κυβερνητική ηγεσία δεν γνωρίζει ποιους υπουργούς αφορούν τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί και παραπέμπουν στον έλεγχο που γίνεται από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για την όποια συνέχεια υπάρξει στην υπόθεση.

Πάντως, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης παρενέβη χθες στη δημόσια συζήτηση, αναγνωρίζοντας ότι το θέμα των μετοχών αφορά τον ίδιο, υποστήριξε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς η δήλωση «πόθεν έσχες» που έχει καταθέσει αφορά τη χρήση του 2014, όταν δεν ήταν υπουργός. Είναι σαφές ότι από την πλευρά της κυβέρνησης επιδιώκεται να μη δοθεί συνέχεια στο θέμα. Επιπλέον, παρά την επίσημη θέση ότι το ζήτημα δεν έχει απασχολήσει την κυβερνητική ηγεσία, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μαξίμου ανέμεναν τις τελευταίες ημέρες ότι πρόκειται να δημοσιοποιηθεί το θέμα και είχαν ζητήσει ενημέρωση για τις ακριβείς διαστάσεις του.

Διαβάστε επίσης:  Υπόθεση Novartis: Μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας και για τα 10 πολιτικά πρόσωπα

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε (Ρ/ Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ) ότι «δεν πρέπει να υπάρχει καμιά διάκριση και όλα τα στοιχεία πρέπει να είναι στην απόλυτη διαφάνεια στη δημοσιότητα. Ολοι θα ελεγχθούν με βάση τη νομιμότητα και το “πόθεν έσχες”. Ο,τι ισχύει για κάθε Ελληνα να ισχύει και για τους πολιτικούς».