Αδιέξοδο και στην αποψινή τηλεδιάσκεψη

87
Τσακαλώτος, Σόιμπλε, ελληνικό πρόγραμμα,

Εληξε χωρίς αποτέλεσμα η τηλεδιάσκεψη αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ακόμα μεγάλη η απόσταση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ για τους πλειστηριασμούς στα κόκκινα δάνεια και τις 100 δόσεις, όπως και σε άλλα θέματα. Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Euroworking Group.

Από ελληνικής πλευράς στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Από την άλλη πλευρά οι επικεφαλής του «κουαρτέτου», δηλαδή ο Ντέκλαν Κοστέλο, η Ντέλια Βελκουλέσκου, ο Ράσμους Ρέφερ και ο Νικολά Τζιαμαρόλι.

Διαβάστε επίσης:  Ο Ευκλ. Τσακαλώτος για την προληπτική γραμμή που προτείνει ο Φραντσέσκο Ντρούντι

Οι βραδινές διαπραγματεύσεις έγιναν σε συνέχεια της πολύωρης συνομιλίας που είχαν την Παρασκευή το βράδυ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι πλειστηριασμοί και τα όρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Πριν από την τηλεδιάσκεψη, κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως εφόσον η αποψινή συνεδρίαση προχωρούσε θετικά και εάν είχαν αμβλυνθεί οι διαφορές, τότε δεν αποκλειόταν να έχουμε εξελίξεις την Κυριακή. Όμως τα πράγματα φαίνεται ότι δεν πήγαν καλά.