Αιγύπτιος κροίσος θέλει να αγοράσει Ελληνικό ή ιταλικό νησί, για να εγκαταστήσει μετανάστες

174

Ένα ελληνικό ή ιταλικό νησί ζητά να αγοράσει ο Αιγύπτιος Κροίσος Ναγκίμπ Σαουίρις για να εγκαταστήσει εκεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

«Ελλάδα ή Ιταλία, πουλήστε μου ένα νησί, θα το κηρύξω ανεξάρτητο, θα υποδεχτώ μετανάστες και θα τους προσφέρω εργασία, χάρη στην οικοδόμηση της νέας τους πατρίδας» έγραψε στο Twitter ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

«Ασφαλώς και είναι εφικτό. Υπάρχουν δεκάδες νησιά που είναι έρημα και θα μπορούσαν να υποδεχτούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες», πρόσθεσε.
Από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έχουν διαπλεύσει τη Μεσόγειο ελπίζοντας να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχεια στις πατρίδες τους φτάνοντας στην Ευρώπη.

Τουλάχιστον 2.600 πνίγηκαν στην προσπάθειά τους αυτή, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Ο Σαουίρις δήλωσε σε αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο ότι θα έρθει σε επαφή με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας για να θέσει υπόψη τους, την ιδέα του. Όπως είπε, η τιμή ενός τέτοιου νησιού μπορεί να κυμαίνεται από 10-100 εκ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης:  Δώδεκα βήματα για την ανάπτυξη του Πειραιά

«Θα υπάρχουν προσωρινά καταφύγια για τη στέγασή τους, κατόπιν θα αρχίσουμε να απασχολούμε τους ανθρώπους. Θα κτίσουμε καταλύματα, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία. Και αν η κατάσταση βελτιωθεί, αυτός που θα θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του θα μπορεί να το κάνει», πρόσθεσε.

Ο επιχειρηματίας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στο σχέδιο διότι, θα πρέπει να πειστούν η Ελλάδα ή η Ιταλία να του πουλήσουν ένα νησί αλλά και να καθοριστεί το νομικό καθεστώς του νέου «κράτους».

Όμως τουλάχιστον οι πρόσφυγες θα έχουν ανθρώπινη μεταχείριση «…γιατί σήμερα, τους φέρονται σαν να είναι ζώα», κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ