Αισιοδοξία Τσακαλώτου για ταχεία αξιολόγηση μετά την συνάντηση με Σαπέν

110

Είμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης επισήμανε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Γάλλο Ομόλογό του Μισέλ Σαπέν. “Είμαι πολύ χαρούμενους που θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία πολύ σύντομα και θα αρχίσει μετά η συζήτηση για το χρέος” πρόσθεσε.

“Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης”, ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε ότι “πρέπει να κατανοήσουμε την κοινωνική κατάσταση που είναι πολύ δύσκολη”.

Αναφέρθηκε και σε δημοσιονομικά προβλήματα: “Υπάρχουν δημοσιονομικά προβλήματα που πρέπει να επιλύσουμε” είπε.

Επισήμανε ότι με τον κ. Σαπέν συζήτησαν και άλλα θέματα όπως την προσφυγική κρίση και τις επιπτώσεις που έχει στην οικονομία και στα δημοσιονομικά της Ελλάδας. “Πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες” είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ακόμη αναφέρθηκε και στο θέμα της αλληλεγγύης λέγοντας οτι “έχουμε μία οικουμενικότητα της αλληλεγγύης πρέπει και η Ευρώπη να είναι αλληλέγγυη με τους πρόσφυγες και με την Ελλάδα”. Η Ευρώπη “μας εμπνέει γιατί πρόκειται για μία Ευρώπη αλληλεγγύης με ορισμένους κανόνες”, επισήμανε, “πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι, Πρέπει να βελτιώσουμε την συνεργασία στην Ευρώπη” είπε.

Διαβάστε επίσης:  Η παγίδα του Ζάεφ στην Ελλάδα: “Μακεδονία του Ίλιντεν”

Δήλωση ευγνωμοσύνης

“Είμαι ευγνώμων προς εσάς” είπε στον κ. Σαπέν αναφερόμενος στην βοήθεια που προσέφερε όλο το προηγούμενο διάστημα. Και εκτίμησε ότι “οι δυσκολίες το 2016 θα είναι λιγότερες”.

Σε ερώτημα για την διάρκεια της αξιολόγησης ο κος Σαπέν επισήμανε ότι “έχουμε δυσκολίες και πάντοτε εμείς μπορούμε να υπερβαίνουμε τις δυσκολίες. Η Ελλάδα συζητά με τους θεσμούς, επισήμανε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, με γενικό τρόπο, γι αυτό και κάνει την περιοδεία ο κος Τσακαλώτος. Συζητά για πολιτικά ζητήματα και για την υλοποίηση του σχεδίου που αποφασίστηκε τον Ιούλιο. Υπάρχει και συζήτηση με το ΔΝΤ, επισήμανε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ καθώς “θέλουμε να δούμε πως μπορεί να συνεισφέρει”.

Πηγή: Capital.gr