Αιφνιδίως στη Μόσχα, ο Άσαντ για συνάντηση με Πούτιν

77
Κωνσταντινούπολη, Ισταμπούλ, Άσαντ,

Στη Μόσχα μετέβη ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ, όπου είχε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν την κοινή στρατιωτική εκστρατεία τους εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στη Συρία, δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
“Ο πρόεδρος της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας Μπασάρ αλ Άσαντ ήρθε για επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα και είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πέσκοφ.

Εκπρόσωπος της συριακής προεδρίας, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε πως ο Άσαντ επέστρεψε άμεσα στη Δαμασκό μετά την επίσκεψη στη Μόσχα.
Το ταξίδι αυτό πρέπει να είναι το πρώτο ταξίδι του Άσαντ στο εξωτερικό αφότου ξέσπασε η συριακή κρίση το 2011 και πραγματοποιείται τρεις εβδομάδες αφότου η Ρωσία ενεπλάκη εναντίον ισλαμιστών μαχητών στην Συρία.

Ο Σύρος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο για τη στρατιωτική υποστήριξή του. Ο πρόεδρος Πούτιν, από την πλευρά του, είπε επίσης πως η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει στην εξεύρεση πολιτικής λύσης στην Συρία και πως θα εργαστεί στενά σε αυτό με άλλες παγκόσμιες δυνάμεις που επιθυμούν μια ειρηνική επίλυση στην παρατεταμένη διένεξη στη Συρία.

Διαβάστε επίσης:  ΤΟΥΡΚΙΑ: Καταρρέει η τουρκική λίρα - Σε νέο ιστορικό χαμηλό

“Ευχαριστώ που υπερασπιστήκατε την ενότητα της Συρίας και την ανεξαρτησία της. Αυτά τα πολιτικά βήματα που έχει κάνει η Ρωσική Ομοσπονδία αφότου ξεκίνησε η κρίση επέτρεψαν ώστε τα γεγονότα στην Συρία να μην εξελιχθούν τραγικά “, είπε ο Άσαντ.
Ο Πούτιν είπε πως οι θετικές εξελίξεις στο στρατιωτικό μέτωπο στη Συρία θα παράσχουν μια βάση για μακροπρόθεσμη πολιτική επίλυση, εμπλέκοντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τις εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες.

“Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε όχι μόνο στον τομέα των στρατιωτικών ενεργειών στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, αλλά και κατά τη διάρκεια της πολιτικής διαδικασίας. Αυτό, βέβαια, θα είναι σε στενή επαφή με άλλες παγκόσμιες δυνάμεις και με χώρες στην περιοχή που ενδιαφέρονται για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης”, είπε ο Πούτιν.

Πηγή: Reuters, Sputnik, ΑΜΠΕ