Ακόμα 35 προαπαιτούμενα – Κάθε μέρα και νέα μέτρα

185
Τσακαλώτος, παράλογες απαιτήσεις, ΔΝΤ,

Ενώ η ελληνική κυβέρνηση αγωνίζεται να κλείσει τα 48 προαπαιτούμενα με τις εκκρεμότητες των πλειστηριασμών της 1ης κατοικίας, των 100 δόσεων και του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, προκειμένου να εισπραχθούν τα 2 δισ. ευρώ, ένα δεύτερο πακέτο από 35 προαπαιτούμενα δημιουργεί πρόσθετους πονοκεφάλους στην κυβέρνηση του Αλέξηη Τσίπρα. Στέλεχός της δήλωσε στο ΚΥΠΕ “έχουμε μπροστά μας βουνό”.

Με το που θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για την λίστα των 48 προαπαιτουμένων, θα επανέλθουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, ίσως και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, για να διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση τη δεύτερη λίστα με τα 35 ακόμη προαπαιτούμενα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου από πλευράς δανειστών και να αποδεσμευτεί ένα ακόμα δις ευρώ, αλλά και 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Διαβάστε επίσης:  Την Τετάρτη η προ ημερησίας για την οικονομία στη Βουλή

Στα 35 προαπαιτούμενα, που θα πρέπει να περάσουν από την Βουλή έως τα τέλη Νοεμβρίου, περιλαμβάνονται κυρίως φορολογικά μέτρα (καταθέσεις εξωτερικού, περιουσιολόγιο, φορολογία αγροτών, μεταρρυθμίσεις στην φορολογία εισοδήματος, σταδιακή κατάργηση της ειδικής φορολόγησης της ναυτιλίας), αλλά και μέτρα για την αναγκαστική είσπραξη των δημοσίων εσόδων, την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων και μέτρα για την προώθηση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών.