Αληθινές Ιστορίες : Ο Nick Vujicic γεννήθηκε χωρίς άκρα

93

Δεν υπάρχει ιατρική εξήγηση για την περίπτωση αναπηρίας του Nick Vujicic. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σπάνια γενετική διαταραχή, γνωστή ως σύνδρομο Tetra-amelia, εξαιτίας της οποίας δεν αναπτύσσονται άκρα κατά τη διάρκεια της κύησης. Λόγω του ότι προκαλεί και άλλες αλλοιώσεις όπως στο νευρικό σύστημα ή δυσκολία στην αναπνοή λόγω υποανάπτυξης των πνευμόνων, το να γεννηθεί έτσι ένα μώρο και να επιζήσει είναι εξίσου σπάνιο.

nick
Ο Nick Vujicic είναι σπάνιος. Όχι μόνο γιατί επέζησε, αλλά γιατί μέχρι σήμερα που είναι 32 έχει καταφέρει να ζει αξιοπρεπώς. Ένα μικρό πόδι που έχει στον αριστερό μηρό τον βοηθάει να κρατάει ισορροπία, να γράφει, να σηκώνει πράγματα, ακόμα και να κλωτσάει μπάλα. Ο ίδιος συχνά κολυμπάει ενώ έχει κάνει surf και skydiving.

nick1
Η αυτοπεποίθηση που μπορεί να έχει σήμερα, όμως, δεν ήταν έμφυτη. Τα σχολικά του χρόνια στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ήταν δύσκολα αφού πάλευε καθημερινά με την κατάθλιψη και το bullying. Μάλιστα, όταν ήταν 10 χρονών επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Με το πέρασμα του χρόνου και την ψυχολογική ενίσχυση της οικογένειας του ο Nick Vujicic, υιοθέτησε μία πιο θετική στάση και στα 17 του έδωσε την πρώτη του δημόσια ομιλία.

Διαβάστε επίσης:  ΤΟΥΡΚΙΑ: Βίντεο με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς να κρατάνε όπλα τη μέρα του πραξικοπήματος

Σήμερα είναι συγγραφέας βιβλίων (όπως το Love Without Limits ή το Unstoppable) και ένας από τους πιο πετυχημένους και καλύτερους ομιλητές στον κόσμο αφού έχει ταξιδέψει και μιλήσει σε πάνω από 50 χώρες. Οι ομιλίες που δίνει εκπροσωπόντας τον οργανισμό Attitude is Altitude, προσελκύουν χιλιάδες κόσμο. Όχι μόνο γιατί τα λόγια του κάνουν την ελπίδα δυνατή και δίνουν έμπνευση, αλλά και για τη μοναδική αίσθηση του χιούμορ που έχει.

nick2
Ναι, μπορεί να δυσκολεύεται να κάνει πράγματα που οι περισσότεροι κάνουμε με ασυναίσθητη ευκολία, όπως π.χ. να βουρτσίσει τα δόντια του, αλλά σε αυτό πια τον βοηθάει η γυναίκα του Kanae, μαζί με την οποία έχει αποκτήσει ένα αγοράκι και αυτή την περίοδο περιμένουν και το δεύτερο παιδί τους.

nick3