Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας – Πινακίδες με το… μήνα

102
Ολική Ανατροπή – Αλλάζουν οι πινακίδες στα αυτοκίνητα έως το 2018

Τη δυνατότητα ανάκτησης των πινακίδων κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων από ένα μήνα έως τρεις μήνες με καταβολή των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο διάστημα σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτω, ενώ την ίδια ώρα μελετάται και η επιβολή ειδικού φόρου στα καύσιμα.

Οι αλλαγές προωθούνται με διάταξη στη Βουλή, ενώ οι αλλαγές αναμένεται να έρθουν μέσα στο 2016.

Μέχρι σήμερα, αν κάποιος καταθέσει πινακίδες, μπορούσε στη διάρκεια του έτους να τις πάρει πίσω καταβάλλοντας τόσα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, όσοι οι μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους.

Επίσης, προωθείται η καθιέρωση ενός νέου αυτοκόλλητου που θα προμηθεύονται δωρεάν όλοι οι φορολογούμενοι με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας και στο οποίο θα υπάρχει ενσωματωμένο ένα τσιπάκι που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για το εάν έχουν καταβληθεί τα τέλη, αν το όχημα είναι ασφαλισμένο και εάν έχει περάσει ΚΤΕΟ.

Διαβάστε επίσης:  Προς νέα πετρελαϊκή κρίση;

Φόρος στην βενζίνη

Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σενάρια για νέες αλλαγές που θα επηρεάσουν αυτή τη φορά τις λιανικές τιμές όλων των τύπων βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η επιβολή ειδικού φόρου στα καύσιμα (5-10 λεπτά του ευρώ).

Την αντίθεσή της με ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει εκφράσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).