Αμεση άρση των capital controls ζητούν οι επιχειρηματίες

154
Οι τέσσερις νέες αλλαγές στα capital controls

Ο επιχειρηματικός κόσμος εκτιμά ότι με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών δεν θα υφίσταται κανένας λόγος για παραμονή εν ισχύ των κεφαλαιακών περιορισμών, που πάγωσαν κάθε συναλλαγή.

Σε σημερινή του δήλωση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών, σημείωσε: «Η επιβολή των capital controls στην κυριολεξία “πάγωσε” κάθε επιχειρηματική συναλλαγή, ιδιαίτερα με το εξωτερικό, ενώ και στο εσωτερικό τα καθημερινά προβλήματα μοιάζουν ανυπέρβλητα.
Οι ρυθμίσεις με τις οποίες το τελευταίο διάστημα επιχειρεί η κυβέρνηση να αμβλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις της επιβολής των τραπεζικών περιορισμών, σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την ανεμπόδιστη άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Καθώς, άλλωστε, προβλέπουν τις ελάχιστες διευκολύνσεις για τους ιδιώτες καταθέτες και τις επιχειρήσεις χωρίς να διευκολύνουν επί της ουσίας τις επιχειρηματικές συναλλαγές.
Η επιμελητηριακή κοινότητα έχει αναπτύξει λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, λόγω των κεφαλαιακών περιορισμών και ζητεί την όσο το δυνατόν συντομότερη άρση των capital controls».

Διαβάστε επίσης:  Νοσοκομείο «Λαϊκό»: Μυστηριώδης εξαφάνιση γιατρού και του συζύγου της