Ανέλαβε τα καθήκοντά της εκ νέου η Έλενα Κουντουρά

103

Με όραμα και στόχο τη διαρκή ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια, ανέλαβε τα καθήκοντα της η νέα πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Τουρισμού.

Ο υπουργός κύριος Γιώργος Σταθάκης, στην ειδική τελετή παράδοσης και παραλαβής στο υπουργείο, αφού επισήμανε τη σημασία της πολιτικής ευθύνης και τον πολυσήμαντο ρόλο του τουρισμού στην εθνική οικονομία, τόνισε, ότι χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, η νέα πολιτική ηγεσία, μετά από μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, θα προχωρήσει στην εφαρμογή της τουριστικής πολιτικής με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών, σε όλα τα επίπεδα, για τον κλάδο και την εθνική οικονομία γενικότερα.

Η αναπληρωτής υπουργός κυρία Έλενα Κουντουρά, τόνισε ότι θα συνεχισθεί η πολιτική που έφερε τα πολύ θετικά αποτελέσματα φέτος και το νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών και στα έσοδα για τον τουρισμό, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι κάθε χρόνο να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Ειδικότερα σημαείωσε: «Να ευχαριστήσω την κυρία Α. Πρωτοψάλτη, την οποία θεωρώ πρέσβειρα του ελληνικού τουρισμού και της Ελλάδας, υπηρετεί τον πολιτισμό και μας κάνει περήφανους και στο εξωτερικό. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολιτικούς αρχηγούς που μου εμπιστεύθηκαν το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού. Ευχαριστώ και τον υπουργό κ. Σταθάκη με τον οποίο είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Ξεκινήσαμε ένα έργο το οποίο και θα συνεχίσουμε. Κάναμε πολλά πράγματα και απέδωσαν. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε την ευθύνη ακόμα πιο μεγάλη. Καταφέραμε όλοι μαζί, οι συντελεστές του ελληνικού τουρισμού να έχουμε ιστορικό ρεκόρ με περίπου 26 εκατ. τουρίστες και 15,5 δις έσοδα. Ελπίζουμε οι βάσεις που βάλαμε να αποδώσουν ακόμη περισσότερο. Επιδιώκουμε και ελπίζουμε αυτή η στρατηγική του τουρισμού, η πολιτική που έχουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, να επιτύχει αποτελέσματα υψηλότερα και η κάθε χρονιά να είναι καλύτερη. Μη ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι πυλώνας της εθνικής μας οικονομίας.»

Διαβάστε επίσης:  Φωτιά στη Θεσσαλονίκη: Η δραματική διάσωση των τεσσάρων εγκλωβισμένων (βίντεο)

Η απερχόμενη υπηρεσιακή υπουργός κυρία Άλκηστις Πρωτοψάλτη, αφού ευχαρίστησε όλα τα στελέχη, τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της νέας πολιτικής ηγεσίας, χαρακτηρίζοντας τον τουρισμό καρδιά της Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι η ίδια θα συνεχίσει να στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό μέσα από την τέχνη.