Αναβλήθηκε το συλλαλητήριο, ένσταση από τον ΠΑΟ για να γίνει το ντέρμπι

133
Μπάσκετ, καλαμάκια, Καταλανός, Πανάθα,

Αναβλήθηκε υπό τους φόβους προβοκάτσιας το συλλαλητήριο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ήταν προγραμματισμένο για αύριο έξω από τη Λεωφόρο, όπως ανακοίνωσαν οι Πράσινοι μετά το ΔΣ του συλλόγου το βράδυ της Δευτέρας.

Σε αυτό συζητήθηκε επίσης το θέμα με τις συνομιλίες Κοντονή με την πλευρά του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του την ημερομηνία σύγκλησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ και των θυγατρικών της.

Επίσης λήφθηκε η απόφαση αναβολής του προγραμματισμένου για την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου συλλαλητηρίου. Το θέμα συζητήθηκε εκτάκτως κατόπιν σοβαρών πληροφοριών που μεταφέρθηκαν στα μέλη του Δ.Σ. περί δράσεων οργανωμένης προβοκάτσιας. Υπό τον κίνδυνο να αμαυρωθεί η ειρηνική διαδήλωση και να δοθεί τροφή στους απανταχού πολέμιους του συλλόγου, ομοφώνως κρίθηκε σκόπιμο να μετατεθεί σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί εν ευθέτω χρόνω.

Στο διοικητικό συμβούλιο συζητήθηκε εκτενώς το θέμα που προέκυψε με τις δηλώσεις του αρμόδιου Υφυπουργού της κυβέρνησης στα θέματα του Αθλητισμού, κ. Κοντονή. Χθες διαβάσαμε στην ανακοίνωση του Υφυπουργού ότι η προσπάθεια πάταξης της βίας και της διαφθοράς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και θα παραμείνει συνεχής.

Σήμερα ακούσαμε τον κ. Κοντονή να λέει σε συνέντευξή του ότι στο κρίσιμο δίωρο του ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου συνομίλησε μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Δεν υπήρχε κανένας λόγος να αποδεχθεί ο Υφυπουργός κλήσεις από παράγοντες των ομάδων, τη στιγμή που μόνον ο διαιτητής αποφασίζει την τύχη του κάθε αγώνα, πολλώ δε μάλλον να συνομιλήσει με παράγοντα, ο οποίος ως κακουργηματικά διωκόμενος έχει τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Σε κάθε περίπτωση με τέτοιες ενέργειες γεννάται το ερώτημα πώς ακριβώς συμβάλλει ο Υφυπουργός στην προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ένσταση για τη διεξαγωγή του ματς θα ζητήσει ο ΠΑΟ

Την ακύρωση του φύλλου αγώνος που συνέταξε ο διαιτητής Παππάς και τη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εντός των επερχόμενων 15 ημερών, όπως, άλλωστε, ορίζει ο νόμος, θα ζητήσει την Τρίτη ο Παναθηναϊκός από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης:  Παναθηναϊκός: Παρελθόν ο Δώνης

Όπως έγινε γνωστό από τους «πράσινους», η ΠΑΕ θα στείλει επιστολή προς τη Super League και τα αρμόδια όργανα, με την οποία θα ζητά να ακυρωθεί το φύλο αγώνα του ντέρμπι, που δε ξεκίνησε ποτέ.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εκτιμούν ότι η ένσταση που θα καταθέσουν μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα, εκτιμώντας ότι το κενό που υπάρχει στο νόμο σχετικά με την απόφαση του Παππά να αναβάλλει το ντέρμπι, καθώς και το γεγονός ότι η αναμέτρηση δεν διεκόπη, είναι στοιχεία που μπορούν να τους δικαιώσουν.

Το πιθανότερο είναι πως η ένσταση θα εκδικαστεί την Παρασκευή 27/11, ημερομηνία που αναμένεται να απολογηθεί η ΠΑΕ για τα όσα έγιναν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, εξήγησε το λόγο που αποφασίσθηκε να αναβληθεί το συλλαλητήριο της Τετάρτης. «Είχαμε συγκεκριμένες και πολλές πληροφορίες ότι πρόκειται να έχουμε προβοκάτσιες οι οποίες θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες και θα αμαύρωνε και τη διαδήλωση που θέλαμε να κάνουμε αλλά και τον Παναθηναϊκό», τόνισε εξερχόμενος από το δ.σ. της ΠΑΕ και συνέχισε: «Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να αναβάλουμε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τετάρτης και θα την κάνουμε μόλις μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε ασφάλεια και ηρεμία. Είναι και πρόσφατα τα επεισόδια που είχαμε το Σάββατο».

Δήλωση για το ίδιο θέμα έκανε και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ηλίας Μιχαλαριάς: «Είναι πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα που έχουμε λάβει σχετικά με τη συμμετοχή του συλλαλητηρίου, ωστόσο όπως είπε και ο πρόεδρος, οι πληροφορίες που έχουμε θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σοβαρές και δεν μπορούμε να διακινδυνέψουμε το μέλλον του Παναθηναϊκού. Δεσμευόμαστε ωστόσο ότι το συλλαλητήριο αυτό θα γίνει σε σύντομη χρονική στιγμή και θα είναι απόλυτα οργανωμένο και θωρακισμένο έτσι ώστε να μην μπορέσει κανένας να το αμαυρώσει. Ο Παναθηναϊκός και όλη η οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι ενωμένη και δυνατή θα παραμείνει, ώστε να δώσει το ηχηρό της μήνυμα και στη πολιτεία και σε όλους εκείνους που θέλουν να βλάψουν τον Παναθηναϊκό μας».