Αναγνωρίσθηκε και ο τρίτος καμικάζι του Μπατακλάν

98

Η γαλλική αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίηση του τρίτου καμικάζι που ανατινάχτηκε στο Μπατακλάν, κατά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρόκειται για άτομο του περιβάλλοντος του Μουράντ Φάρες, ενός από τους κύριους στρατολογητές τζιχαντιστών στη Γαλλία.

Όπως γράφει η εφημερίδα Le Parisien, το όνομά του είναι Φουέντ Μοχάμεντ-Αγκαντ, ήταν 23 ετών και διέμενε στο Στρασβούργο. Ο αδελφός του Καρίμ είναι κρατούμενος μετά το πέρασμά του στη Συρία μεταξύ Δεκεμβρίου 2013 και Μαρτίου 2014, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Τα αδέρφια ήταν μέρος μιας ομάδας δέκα ατόμων που αναχώρησαν από τη συνοικία του Μάιναου του Στρασβούργου το 2013 με προορισμό τη Συρία. Δύο από την ομάδα σκοτώθηκαν στη Συρία, επτά επέστρεψαν την άνοιξη του 2014 και τέθηκαν υπό κράτηση.

Διαβάστε επίσης:  «Φαρμάκι» για τον Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση! Τα ποσοστά που σημειώνει ο Σουλτάνος

Ο τελευταίος της ομάδας ήταν ο Φουέντ Μοχάμεντ-Αγκαντ, που παρέμεινε στη Συρία και επέστρεψε στη Γαλλία για να επιτεθεί στο Μπατακλάν και να σκοτωθεί εκεί.