Αναμένονται νέες συλλήψεις για το σκάνδαλο της FIFA

170

Νέες συλλήψεις και κατηγορίες είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν το επόμενο διάστημα για την υπόθεση των σκανδάλων της FIFA, όπως δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ από τη Ζυρίχη.

Μιλώντας από τη Ζυρίχη στην οποία βρέθηκε προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό της στην Ελβετία, τόνισε πως «ξέχωρα από το ισχύον κατηγορητήριο, η έρευνά μας διευρύνεται από τον Μάιο.

Το περιθώριο της έρευνάς μας δεν έχει όρια και ακολουθεί τα στοιχεία εκεί που την οδηγούν. Αντιλαμβανόμαστε ότι θα υπάρξουν περαιτέρω κατηγορίες κατά μεμονωμένων ατόμων και ομάδων ανθρώπων».

Στο μεταξύ, ο Ελβετός υπουργός Δικαιοσύνης, Μάικλ Λάουμπερ, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενώ αποκάλυψε ότι έχουν κατασχεθεί ιδιοκτησίες και στοιχεία κατά τη διαδικασία έρευνας στη δυτική Ελβετία.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 10 Σεπτεμβρίου

«Οι επενδύσεις σε ακίνητα πραγματοποιούνται προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοποί για ξέπλυμα χρήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε:

«Συνολικά 121 διαφορετικοί τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν καταγραφεί ως ύποπτοι από μία ελβετική μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών».