Ανανεώνεται άμεσα το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτου

185
ανασφάλιστα, αυτοκίνητα, ΚΤΕΟ, Ειδοποιητήρια,

Από τα πλέον επίσημα χείλη επιβεβαιώθηκε η ανανέωση ισχύος του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη να ανακοινώνει σήμερα το πρωί από τη Βουλή την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης το αμέσως προσεχές διάστημα ώστε να ισχύσει ξανά το μέτρο.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος υποστήριξε ότι έχουν εγκλωβιστεί στα τελωνεία χιλιάδες αυτοκίνητα λόγω του παγώματος του μέτρου της απόσυρσης ο κ. Αλεξιάδης παραδέχθηκε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε κωλυσιεργία από την πλευρά της κυβέρνησης με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει έσοδα από φόρους που προέρχονται από την αγορά του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης:  Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν - Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη

“Είναι αλήθεια πως έπρεπε να είχαμε αντιμετωπίσει το ζήτημα πριν να εκπνεύσει η ισχύς του μέτρου” παραδέχθηκε ο κ. Αλεξιάδης επιρρίπτοντας πάντως την ευθύνη και στην καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και πρόσθεσε:

“Νομίζω ότι σε αυτό τον τομέα έχει τελειώσει η ιστορία της διαπραγμάτευσης. Δεν μπορώ να δεσμευθώ για πόσο χρονικό διάστημα θα είναι το μέτρο, αν θα ισχύσει αναδρομικά και για ποια τιμή.

Σίγουρα  υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Άμεσα θα έρθει η σχετική διάταξη που θα δώσει ανακούφιση και στους πολίτες και στις επιχειρήσεις και στα έσοδα του δημοσίου”.