Αεροπορική επιδρομή εναντίον τουρκικού κομβόι στη Συρία – Τουλάχιστον 7 νεκροί και 10 τραυματίες

124

Τουρκικά φορτηγά που μετέφεραν υλικά στη Συρία χτυπήθηκαν από αεροπορικά πυρά σε συριακό έδαφος, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι το χτύπημα το έκαναν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει καμία επιβεβαιωμένη πληροφορία σχετικά με το ποιος έπληξε την οχηματοπομπή, ούτε υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση ή διαρροή από την πλευρά της Μόσχας.

Υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον επτά νεκρούς οδηγούς και 10 τραυματίες. Αντάρτης επικεφαλής ενός συνοριακού περάσματος στην περιοχή δήλωσε πως τα βλήματα έπληξαν το γκαράζ όπου βρίσκονταν τα οχήματα.

Φωτογραφίες και πλάνα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν φορτηγά να φλέγονται. Η επίθεση φέρεται να έγινε κοντά στην βορειοδυτική συριακή πόλη Αζάζ, σε μικρή απόσταση από τα τουρκο-συριακά σύνορα.
Στο παρελθόν, η Τουρκία έχει κατηγορηθεί ότι μεταφέρει κρυφά όπλα στους τουρκομάνους αντικαθεστωτικούς αντάρτες που επιχειρούν στη βόρεια Συρία και τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει στόχος της ρωσικής Αεροπορίας.

Διαβάστε επίσης:  Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αδυνατεί να βρει λύση για την νέα κρίση στη Γάζα

Οι τουρκομάνοι μαχητές πιστεύεται πως σκότωσαν έναν από τους δύο πιλότους του μαχητικού Su-24 που καταρρίφθηκε από τα τουρκικά F-16.