Ανοιχτό το ενδεχόμενο σαμποτάζ για το φιάσκο της Κυριακής, άφησε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος

153

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρξε ακόμη και σαμποτάζ στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής άφησε ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΦΕ και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, δήλωσε: «Είναι σίγουρο ότι υπήρχε ένα μεγάλο φιάσκο, είναι σίγουρο ότι υπήρχε τεχνικό θέμα, από εκεί και πέρα εγώ δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τίποτα. Τα αφήνω όλα ανοιχτά».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Το από ποιους  (έγινε το σαμποτάζ)  θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Ήδη σήμερα στη συνάντησή μου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Πλακιωτάκη, δώσαμε εντολή στη νομική υπηρεσία να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες κατά της εταιρείας. Θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Ας κάνουμε λίγο υπομονή».

Περιγράφοντας το χρονικό των κινήσεών του αλλά και του φιάσκου των εσωκομματικών εκλογών ο κ. Παπαμιμίκος είπε πως η εταιρεία επελέγη έπειτα από όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ότι πέντε ημέρες πριν τις εκλογές παρουσίασε την εφαρμογή στην ΚΕΦΕ, τονίζοντας ότι όλα λειτουργούσαν σωστά μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Διαβάστε επίσης:  ΣΥΡΙΖΑ: Ομόφωνo «ναι» στις προτάσεις Τσίπρα

«Το Σάββατο, 8 το απόγευμα, ξαφνικά εκεί που δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα από την πλευρά της εταιρείας και των τεχνικών συμβούλων των υποψηφίων, ενημερώθηκα ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το λογισμικό» είπε.  Στη συνέχεια, εξήγησε ότι χρησιμοποίησε τον όρο «κώλυμα» γιατί σύμφωνα με το καταστατικό, όταν ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ δηλώνει κώλυμα, τότε αντικαθίσταται από τον αντιπρόεδρο.

Επίσης, είπε ότι η παραίτησή του καθυστέρησε δύο 24ωρα, καθώς γινόταν προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση και πρόσθεσε ότι παραιτήθηκε από την ΚΕΦΕ μετά την ανάλογη κίνηση από τον Ευ. Μεϊμαράκη για να πέσουν οι τόνοι.

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν βλέπω σαμποτάζ, βλέπω διοικητική ανικανότητα

«Δεν έχει καμία ένδειξη για σαμποτάζ, σε καμία περίπτωση δεν βλέπω δόλο» δήλωσε ο εκ των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Mega και απαντώντας πάνω σε αυτά που είχε πει νωρίτερα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.
«Αυτό που βλέπω» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι μεγάλη διοικητική ανικανότητα».