Αντιμετώπιση από κοινού, της διαδικτυακής πειρατείας, συμφώνησαν ΗΠΑ-Κίνα

134

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν από κοινού την διαδικτυακή πειρατεία, η οποία αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στις διμερείς σχέσεις.
«Διατύπωσα για μία ακόμη φορά τις πολύ σοβαρές μας ανησυχίες για το θέμα της αύξησης των απειλών στο θέμα της ασφάλειας στο Διαδίκτυο εναντίον αμερικανικών επιχειρήσεων και Αμερικανών πολιτών», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου, στον Λευκό Οίκο με τον Κινέζο πρόεδρο Σι.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο Ομπάμα και διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν επιδίδεται σε διαδικτυακή κατασκοπεία με εμπορικούς στόχους».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Σι υπογράμμισε ότι «η Κίνα αντιτίθεται και πολεμά με σθένος την κλοπή εμπορικών απόρρητων πληροφοριών και άλλων ειδών παραβιάσεων της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο».

»Σήμερα μπορώ να ανακοινώσω ότι οι χώρες μας βρήκαν ένα πεδίο κατανόησης για να προχωρήσουν μπροστά. Συμφωνήσαμε προκειμένου ούτε η αμερικανική κυβέρνηση ούτε η κινεζική κυβέρνηση να μην διεξάγουν ούτε να υποστηρίζουν εν γνώσει τους τη διαδικτυακή κλοπή πνευματικών ιδιοκτησιών, ιδίως εμπορικών μυστικών», τόνιεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.
«Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι αν οι δηλώσεις θα ακολουθηθούν από πράξεις» επισήμανε ο Ομπάμα. «Θα παρακολουθούμε στενά προκειμένου να εκτιμήσουμε εάν έχει επιτευχθεί πρόοδος σε αυτόν τον τομέα».

Διαβάστε επίσης:  Διεθνής ανησυχία για την ανάφλεξη στη Γάζα – Συγκαλείται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Εάν η Κίνα δεν το κάνει, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις και άλλα μέτρα «για να καταδιώξουν τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου είτε εκ των υστέρων είτε μελλοντικά», απευθύνοντας προειδοποίηση ότι οι ΗΠΑ θα εργαστούν για να αποφευχθούν τέτοιου είδους εγκλήματα στο μέλλον.

ΕΞΑΛΛΟΥ: O πρόεδρος της Κίνας διαβεβαίωσε στο πλευρό του Αμερικανού ομολόγου του ότι η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του κόσμου θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με υγιή τρόπο, ενώ είναι έκδηλη στην παγκόσμια κοινότητα η ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας.
«Είμαι σίγουρος για το μέλλον: η Κίνα σίγουρα—προς όφελος ολόκληρου του κόσμου, προς όφελος του καθένα εξ ημών—θα καταγράψει υγιή ανάπτυξη που θα εδραιώσει την εμπιστοσύνη» δήλωσε ο πρόεδρος Σι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Λευκό Οίκο.