Απεργία ΜΜΕ: Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Κατρούγκαλου με ΕΣΗΕΑ

50
ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκης, συγγνώμη, Κατρούγκαλος,

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η κρίσιμη για την συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον χώρο των ΜΜΕ συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου.

Εν τω μεταξύ η πολυήμερη απεργία έχει προκαλέσει την αντίδραση των ιδιοκτητών των Τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και επιφυλάξεις μεταξύ των εργαζομένων για το αν είναι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να διεκδικήσει ο κλάδος τα αιτήματά του.

Οι εργαζόμενοι στον χώρο των ΜΜΕ ζητούν:

-Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης:  Μαχαίρωσε τον σύντροφό της έπειτα από ερωτικό καβγά

-Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Τα δύο αυτά βασικά αιτήματα θα συζητηθούν στην σημερινή συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό. Στην συνέχεια θα συνεδριάσουν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ μαζί με τα προεδρεία των Ενώσεων για να συνεκτιμήσουν την κατάσταση μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και τις προτάσεις που κατατέθηκαν χθες στη συνάντηση με διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ, για νέες μορφές στη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας. Η ΠΟΕΣΥ έχει καλέσει τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Εργασίας.