Αποκλείει bail in η ΤτΕ

142

Εισροές κεφαλαίων ύψους κοντά στο 1 δισ. ευρώ, κατεγράφησαν στις ελληνικές τράπεζες μετά το άνοιγμά τους στις 20 Ιουλίου ενω αξιωματούχοι της Τράπεζας της Ελλάδας αποκλείουν το σενάριο του bail in, μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με τις πηγές της που επικαλείται το πρακτορείο, δεν θα γίνει bail in ούτε θα επιβληθεί καμία εισφορά στους καταθέτες, ενώ τα stress tests των ελληνικών τραπεζών θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Όπως επισημαίνεται οι νυν μέτοχοι των ελληνικών τραπεζών έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίησή τους, ωστόσο δεν αναμένεται πλήρης άρση των κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα εάν η ανακεφαλαιοποίηση δεν ολοκληρωθεί εντός του 2015, σύμφωνα με κεντρικό τραπεζίτη που μίλησε στο Bloomberg.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Τον Αύγουστο τα μνημόνια θα αποτελούν οριστικά παρελθόν

Ο ίδιος δήλωσε στο πρακτορείο πως η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2015 προκειμένου να επιτραπεί στους ιδιώτες μετόχους να συμμετάσχουν. “Αν δεν συμμετέχουν ιδιώτες μέτοχοι, η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου”, είπε.

Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε πως οι πιστωτές της Ελλάδας συμμερίζονται την άποψη ότι οι καταθέτες θα πρέπει να διασωθούν και ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί εισφορά επί των καταθέσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα Asset Quality Review των τραπεζών έχουν ήδη ξεκινήσει και τα τεστ αντοχής θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.