Αποσύρουν, μετά την κατακραυγή, τη νέα κλίμακα για τα ενοίκια

158
Οδηγός επιβίωσης για

Την απόσυρση της διάταξης του πολυνομοσχεδίου που προέβλεπε αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα έσοδα από ενοίκια και την επιστροφή στο παλαιό καθεστώς προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, ενώ τόνισε ότι έχει γίνει συνεννόηση με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών. Για το θέμα των ανείσπρακτων ενοικίων είπε ότι σταματά η εκχώρηση τους στο δημόσιο και ότι ψάχνουμε να βρούμε με ποια διάταξη θα φορολογηθούν», ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να βάλει συμπληρωματικό φόρο στα αγροτεμάχια και επισήμανε ότι «δεν ισχύουν τα περί φορολόγησης των διατηρητέων κτισμάτων».

Επίσης ο κ Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι «από 1-1-2017 θα έχουμε εξομοίωση αντικειμενικών και εμπορικών αξιών.

Διαβάστε επίσης:  Κρίσιμες συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ξεκινούν σήμερα στην Ουάσιγκτον

Για τη λίστα Λαγκάρντ είπε ότι υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει παράταση της παραγραφής για τα αδικήματα που προκύπτουν από αυτή, καθώς η προθεσμία λήγει στο τέλος του έτους, τόνισε ωστόσο ότι οι θεσμοί δεν συμφωνούν σε αυτό γιατί πιστεύουν ότι είναι δύσκολη η διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων.

Επικρίνοντας τη ΝΔ είπε ότι συνεχίζει τα επιχειρήματα που δεν έπεισαν τον ελληνικό λαό, η λογική της φοροκαιταιγίδα δεν πείθει, θα δώσουμε τον αγώνα ενάντια στην διαπλοκή και στη διαφθορά μαζί με την κοινωνία