Αποχή των γιατρών αποφάσισε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

106
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Γιατρός προέβλεψε λάθος το φύλο και αφαίρεσε τα γεννητικά όργανα αγοριού

Την 24ωρη αποχή των μελών του και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, αποφάσισε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στη σημερινή του συνεδρίαση, για το ασφαλιστικό.

Ταυτόχρονα, καλεί τους γιατρούς να μην εκδίδουν πιστοποιητικά για οποιαδήποτε αιτία, καθώς ο σύλλογος δεν θα προβαίνει σε επικύρωση του γνήσιου της υπογραφής για οποιαδήποτε πιστοποιητικό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί επίσης  τους βουλευτές μέλη του να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και όπως ανακοίνωσε θα εξετάσει τις δυνατότητες άσκησης πειθαρχικού ελέγχου και διαγραφής από τα μητρώα του των βουλευτών εκείνων που θα το ψηφίσουν.

Τέλος, καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών σωματείων η οποία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 20 του μηνός, στο υπουργείο Εργασίας, στις 16:30 μμ.

Διαβάστε επίσης:  Ο τσομπάνος που πήγε στον Παράδεισο!

Προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο έκτρωμα, για το ασφαλιστικό, τονίζει μεταξύ άλλων ότι  «αποτελεί ένα προαναγγελθέν έγκλημα καθώς χιλιάδες ιατρεία, θα βάλουν λουκέτο ενώ το επιστημονικό προσωπικό της χώρας, είτε  θα οδηγηθεί στην μετανάστευση είτε θα γίνει όμηρος των μεγάλων καρτέλ της υγείας. Αυτό θα αποτελέσει ένα μεγάλο πλήγμα για τη Δημόσια Υγεία και τον Έλληνα ασθενή καθώς θα ανοίξει ο δρόμος, για να μονοπωλήσουν το χώρο, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».