ΑΠΟΨΗ: Με το …κιάλι ψάχνουμε την αντιπολίτευση!

263

Του Δημήτρη Τζιβελέκη

Κοινή πεποίθηση όλων,έχω την εντύπωση, είναι ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ποτάμι, έχουν ακινητοποιηθεί στη μέγγενη της προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ. Με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ανίκανα, σε μία περίοδο όπου η Ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια κατάρρευσης, να έχουν πολιτικά κέρδη, αλλά και συνάμα να δώσουν πειστικές απαντήσεις για το πρέπει να γίνει. Αρκούνται στο να σχολιάζουν τα τεκταινόμενα της κυβέρνησης και μόνο.

Θα αναφερθώ απλά στις προτάσεις που έδωσε στη δημοσιότητα προ λίγων ημερών, η Φώφη Γεννηματά, για την ανάταξη της οικονομίας. Αυτές οι προτάσεις άραγε ποιόν μπορούν να πείσουν;
Δεν έχουν καταλάβει εκεί στο ΠΑΣΟΚ ότι οι περιγραφικές σκέψεις ενός πολιτικού γραφείου με τη μορφή δελτίου τύπου δεν βοηθούν στο τραπεζικό χάος που έχει δημιουργηθεί.

Την ίδια ώρα οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης και οι βουλευτές τους, θα έπρεπε καθημερινά να βρίσκονται κοντά στην κοινωνία, κοντά στους εργαζόμενους, κοντά στους μικροεπιχειρηματίες που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Καλό θα ήταν να αφήσουν στην άκρη …τα μπάνια και να προστατεύσουν όλους τους παραγωγικούς φορείς, υψώνοντας από κοινού φωνή στην οικονομική και πολιτική αστάθεια, που επικρατεί.

Διαβάστε επίσης:  Το παρασκήνιο της ακύρωσης της επίσκεψης Παναγιωτόπουλου στις ΗΠΑ

Ιδιαίτερα, οι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν αρκεί να επαναλαμβάνουν ότι δικαιώνονται, γιατί ούτε αυτό ισχύει στο βαθμό που ισχυρίζονται. Το γεγονός ότι σήμερα, ο Ελληνικός λαός βρίσκεται εδώ που βρίσκεται δεν έγινε τυχαία. Και οι ίδιοι έκαναν λάθη και στις διαπραγματεύσεις και στην κατανομή των βαρών και στην συμπεριφορά τους.

Η οικονομία, και η αγορά έχουν συγκεκριμένους κανόνες. Αυτή τη στιγμή η μετανάστευση δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων στο εξωτερικό, αφήνει παγερά αδιάφορη την αντιπολίτευση, που ζει στην ασφάλεια, της βουλευτικής παρουσίας και αποζημίωσης.

Ίσως θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι ο λαός περιμένει πρωτοβουλίες, ικανοποιητικές προτάσεις, αλλά και δραστηριοποίηση όλων των πολιτικών δυνάμεων γιατί έχει καταλάβει πως όλοι ναζί ενωμένοι μπορούμε να βγούμε από την κρίση.