ΑΠΟΨΗ: Οι Ευρωπαίοι “οσφυοκάμπτες” και ο “Σουλτάνος”!

460
Μεταναστευτικό: Δεν επετεύχθη συμφωνία Ευρώπης με Τουρκία

Του Δημήτρη Τζιβελέκη

Γη και ύδωρ στα θελήματα του “σουλτάνου” Ερντογάν δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αν λάβει κανείς υπόψη του τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ως «αρχή μιας πιο στενής συνεργασίας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία βλέπει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την σημερινή Σύνοδο Κορυφής και εκτιμά ότι η Τουρκία «αξίζει όχι μόνο τον σεβασμό, αλλά και την στήριξή μας».

Ποιον σεβασμό άραγε αξίζει η Τουρκία;

Την στιγμή που η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν αναδεικνύεται στον υπ’ αριθμό «ένα» ταραξία του διεθνούς συστήματος, έχοντας σοβαρότατες ευθύνες για την εκτροπή της συριακής κρίσης σε φυτώριο της ισλαμικής τρομοκρατίας, και ενώ με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους βρίσκεται στην γωνία.

Σεβασμό για την ανύπαρκτη Ελευθερία του Τύπου, που κλειδαμπαρώνεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής; Για τη φυλάκιση των δύο δημοσιογράφων, που είπαν αυτό που όλοι ξέρουν, αλλά επιμελώς κρύβουν, ότι δηλαδή η Τουρκία δίνει όπλα στους τζιχαντιστές; Που …κρύβονται άραγε οι ευαισθησίες της Ευρώπης, που τόσο πολύ κόπτεται κατά καιρούς, σε αυτό το θέμα;

Διαβάστε επίσης:  Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι

Ακόμη και η Ρωσία, έκανε σχετικές αποκαλύψεις για τον ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία γενικότερα, αλλά και ο γιος Ερντογάν ειδικότερα,στο θέμα αυτό. Ωστόσο επέδειξε ευαισθησία όταν η “φίλη” της Τουρκία έριξε το ρωσικό αεροπλάνο. Μέχρι τότε δεν μίλαγε. Όταν θίχτηκαν τα δικά της συμφέροντα άρχισε να βγάζει τις …βρώμες!

Σεβασμό για τη δολοφονία του Κούρδου προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιαρμπακίρ;

Μήπως η Τουρκία αξίζει τον σεβασμό για τα 41 χρόνια κατοχής στην Κύπρο;

Οι Ευρωπαίοι άραγε τι περιμένουν; Δεν τους φθάνουν τα θύματα που θρηνούν από τα χτυπήματα των τρομοκρατών; Ή σε αυτό δεν έχει σχέση εμμέσως η δράση της Τουρκίας;

Σεβασμό κ. Γιούγκερ γιατί και σε ποιους; Λίγο περισσότερος σεβασμός στον Ευρωπαϊκό λαό δεν θα έβλαπτε!

Καιρός να εκλείψουν οι Ευρωπαίοι οσφυοκάμπτες στον “Σουλτάνο”!