ΑΠΟΨΗ: Ο Τσίπρας να …κρίνει τον Τσίπρα

613
Τσίπρας, Νίσυρος, διαβίωσης, νησιωτών,

Του Δημήτρη Τζιβελέκη

Έπρεπε να γίνουν εκλογές ναι ή όχι; Κατά διαβολική σύμπτωση και αυτοί που λένε “ναι” αλλά και αυτοί που λένε “όχι”, έχουν σοβαρά επιχειρήματα για να στηρίξουν την άποψή τους.
Η πλευρά της κυβέρνησης σωστά υποστηρίζει ότι χάνοντας το ένα τρίτο της κοινοβουλευτικής της δύναμης αδυνατεί να κυβερνήσει. Και όταν μία κυβέρνηση δεν έχει αυτή την δυνατότητα, στην ουσία είναι έρμαιο της αντιπολίτευσης.

Φυσικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι οποιοσδήποτε αρχηγός εκ των κομμάτων της αντιπολίτευσης -εάν ήταν πρωθυπουργός- θα έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο προκαλεί αλγεινή εντύπωση η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθεί εν νέου στον ελληνικό λαό, ζητώντας τι; Να του δώσει την ψήφο του για να εφαρμόσει το μνημόνιο και ζητώντας του παράλληλα να ξεχάσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Δεν θα πρέπει να “τιμωρηθεί” ο Αλέξης Τσίπρας, όπως οι προηγούμενοι από αυτόν πρωθυπουργοί, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι είπαν προεκλογικά, ψέμματα στον ελληνικό λαό.

Για σκεφθείτε, για ένα λεπτό, εάν ο Τσίπρας μπορούσε να κρίνει τον Τσίπρα τι θα έλεγε; Εάν ο νούμερο ένα Τσίπρας, ο πρωθυπουργός, θεωρούσε ότι έπραξε το καθήκον του απέναντι στο λαό, αποδεχόμενος ένα ακόμα πιο σκληρό Μνημόνιο το οποίο θα επιμηκύνει τη δυστυχία των πολιτών, ο νούμερο δύο Τσίπρας ο κριτής θα το αποδεχόταν τόσο απλά;
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει εσωκομματικά προβλήματα, σ’ αυτό όμως δεν φταίει ο Ελληνικός λαός, ο οποίος δεν τον τίμησε μόνο με την ψήφο του, αλλά και με την υπομονή του. Τέτοια υπομονή, μάλιστα, που δεν έχει επιδείξει σε άλλον πρωθυπουργό.
Αν ενθυμούμαι καλώς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι ο λαός την μία μέρα σε επευφημεί και σε ψηφίζει και αμέσως την επομένη σε βρίζει. Κάτι το οποίο δεν συνέβη με τον Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε επίσης:  ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Και όμως: Ένας κούκος μπορεί να φέρει την Άνοιξη… Ο ατρόμητος γερουσιαστής που σώζει Ελλάδα και Κύπρο

Ωστόσο τίθεται το ερώτημα, γιατί να είναι ευχαριστημένος ο Ελληνικός λαός όταν η οικονομική του κατάσταση δεν βελτιώθηκε ούτε από την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προχώρησε σε μία κακή συμφωνία με τους δανειστές, ενώ σύμφωνα με πολλούς αναλυτές -που ελπίζω να διαψευστούν- θα φέρει μεγαλύτερη δυστυχία στον ελληνικό λαό;
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση Τσίπρα δεν υλοποίησε τίποτα απ’ όσα υποσχέθηκε σε ότι αφορά την οικονομία. Δεν είναι ότι καλύτερο να βλέπεις ένα νέο πολιτικό, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, να μεταλλάσσεται και να αποδέχεται μέτρα, τα οποία πριν από μερικούς μήνες απέρριπτε μετά βδελυγμίας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που υποστήριζε την κυβέρνησή του.

Τι καλύτερο από τα προηγούμενα μνημόνια συμφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας; Ενδεχομένως το μνημόνιο που συμφώνησε να είναι και πολύ χειρότερο από τα προηγούμενα, αν και τα μνημόνια είναι όλα το ίδιο σκληρά και αντιλαϊκά. Η χώρα ήταν και παραμένει σε μέγγενη και αυτό απ’ ότι καταλάβαμε από την διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα και τα αποτελέσματά της δεν μπορεί να αλλάξει.