Απόψε Τσίπρας VS Μεϊμαράκη

168

Με αυξημένο ενδιαφέρον λόγω της ρευστότητας στο προεκλογικό σκηνικό και του υψηλού ποσοστού αναποφάσιστων αλλά και με ελκυστικότερους όρους που υπόσχονται πιο ζωντανή συζήτηση, Αλ. Τσίπρας και Ευ. Μεϊμαράκης αντιπαρατίθενται τηλεοπτικά απόψε στα στούντιο της ΕΡΤ. Το debate αρχίζει στις 9μμ με συντονιστή και πάλι τον Πάνο Χαρίτο και τους έξι δημοσιογράφους από τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας να απευθύνουν ερωτήσεις. Νέος όρος του debate η δυνατότητα του κάθε αρχηγού, μετά την απάντηση του άλλου να κάνει τρις φορές σχόλιο, δείχνοντας «κόκκινη κάρτα» για να πάρει το λόγο. Στον δεύτερο γύρο οι κ.κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης θα κάνουν από μία ερώτηση ο ένας στον άλλο με δυνατότητα σχολιασμού.

«Ζητώ από τους πολίτες να μου δώσουν τη δύναμη να προχωρήσω στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας που θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα για να πάρει μπροστά η οικονομία» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στο Έθνος.
Εν τω μεταξύ, «τραμπούκικη επίθεση» σε μέλη της χθες το απόγευμα στα Πατήσια κατά τη διάρκεια προεκλογικής εξόρμησης καταγγέλλει η Λαϊκή Ενότητα. Όπως αναφέρει, ομάδα 20-25 νεοφασιστών επιτέθηκαν σε έξι μέλη της Λαϊκής Ενότητας, τραυματίζοντάς τους, ευτυχώς ελαφρά. Δεν μας τρομάζουν αυτές οι επιθέσεις. Ακλόνητα επιμένουμε στον αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και τις φασιστικές συμμορίες.

«Είμαστε Ποτάμι συνεργασίας και όχι Ποτάμι διχασμού, ότι έχουμε και λύσεις και ανθρώπους», δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία μεταξύ των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. Σε λίγη ώρα ο κ. Θεοδωράκης θα κάνει ανοιχτό ντιμπέιτ στην Πάτρα με τη συμμετοχή δημοσιογράφων και πολιτών.

Διαβάστε επίσης:  Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Συμφωνία μόνο με σύνθετη ονομασία και erga omnes

“Ο λαός μπροστά στην κάλπη πρέπει να σκεφθεί ότι έρχονται σκληρά μέτρα και η νέα κυβέρνηση θα αρχίσει να νομοθετεί, μεταξύ άλλων, επί του Ασφαλιστικού, των εργασιακών σχέσεων, των ομαδικών απολύσεων και του συνταξιοδοτικού, ενώ με βάση την πείρα του, μπορεί εξίσου να σκεφθεί που οδηγεί η κάθε φορά επιλογή του μικρότερου κακού”, τόνισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στα “Παραπολιτικά FM.

Στη Ρόδο σήμερα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στις 8.30 το βράδυ.

Ο Βασίλης Λεβέντης παραχωρεί διακαναλική συνέντευξη στο Κέντρο Τύπου στις 5.30 το απόγευμα.

Στις 7 το απόγευμα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΕΕΚ – ανένταχτοι αγωνιστές, στο κεντρικό προεκλογικό περίπτερο στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ.

Παρουσίαση των υποψηφίων του ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη στις 7.30 στον πεζόδρομο του Θησείο, στο ύψος του σταθμού του ηλεκτρικού.