Ξεκινούν οι διαδικασίες για αλλαγή στην ηγεσία στη ΝΔ – “Παρών” στην κούρσα διαδοχής δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης

100

Άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοινώθηκε, μετά από τη συνεργασία που είχαν ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος “οι κ. Μεϊμαράκης και Παπαμιμίκος συμφώνησαν να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες το ταχύτερο δυνατό”.

Τα αρμόδια όργανα πρόκειται να συνεδριάσουν άμεσα, με στόχο να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες, ενώ αναμένεται να τηρηθεί το καταστατικό που προβλέπει εκλογή προέδρου από τη βάση.

Οι συνεργάτες του νυν προέδρου της ΝΔ δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους όσον αφορά τις προθέσεις του, ωστόσο είναι πιθανό ο κ. Μεϊμαράκης να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Παρών» στην κούρσα της διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  «Ελευθερία, αξιοκρατία, δικαιοσύνη και κυρίως ίσες ευκαιρίες για όλους είναι το τετράπτυχο στο οποίο θα πρέπει να σκοπεύει και οφείλει να αναδείξει η ΝΔ» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία «έχει παλιά χαρακτηριστικά» και έχει ανάγκη να «πάρει καινούριο αέρα». Το κόμμα «χρειάζεται ένα reboot [επανεκκίνηση]» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι θα αναζητήσει τρόπο προσέλκυσης νέων στελεχών και νέων προσώπων.
Αναφερόμενος στους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Αντώνη Σαμαρά είπε ότι φυσικά θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι στην κούρσα διαδοχής, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό θα επιτρέψει να ακουστούν όλες οι απόψεις και να φανούν οι διαφορετικές θέσεις.
Απαντώντας σε ερώτημα περί οικογενειοκρατίας, είπε ότι «μετά απο 11 χρόνια, έχει δείξει εκείνα τα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στον κόσμο να δει τον Κυριάκο πίσω από τον Μητσοτάκη», ζητώντας από τους πολίτες να τον κρίνουν για το έργο και το βιογραφικό του.

Διαβάστε επίσης:  Ποιοι θα πληρώσουν τoν επανυπολογισμό των συντάξεων