Αριθμός ρεκόρ προσφύγων & μεταναστών  χθες στην Ουγγαρία

190
Ουγγαρία,κλείνει, κέντρα υποδοχής,προσφύγων,

Συνολικά 3.321 πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμός ρεκόρ,  έφτασαν χθες σε μια ημέρα στην Ουγγαρία, στην πλειονότητά τους από την Σερβία, σύμφωνα με τα στοιχεία  της ουγγρικής αστυνομίας, που δημοσιεύονται στον ιστότοπό της.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί την περασμένη Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου, όταν ο αριθμός αυτών που είχαν αφιχθεί ανερχόταν σε 3.313.

Μετά τις νέες αφίξεις ανήλθε σε σχεδόν 22.000 μόνο αυτόν τον μήνα ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που επιδιώκουν να ταξιδέψουν από τη Σερβία μέσω Ουγγαρίας στη δυτική Ευρώπη.

Εξάλλου σήμερα περίπου 3.700 άνθρωποι έχουν διασχίσει μέχρι στιγμής την ουγγρική μεθόριο και έχουν περάσει στην Αυστρία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αυστριακής αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:  Στο Βατικανό ο Οικ.Πατριάρχης – Θα συναντηθεί με τον Πάπα

Το νέο αυτό κύμα προσφύγων και μεταναστών άρχισε να διασχίζει τα σύνορα γύρω στα μεσάνυχτα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, σημειώνοντας ότι αναμένει πως θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

“Σίγουρα δεν πρόκειται για το τέλος του σημερινού κύματος, είναι βέβαιο ότι πολλοί άνθρωποι θα έρθουν ακόμη”, σημείωσε.

Προς το παρόν υπάρχει πληρότητα στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη μεθοριακή περιοχή του Νίκελσντορφ, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας επίσης ότι δεν είναι δυνατόν προς το παρόν να προβλεφθεί πόσοι άνθρωποι θα φτάσουν ακόμη κατά τη διάρκεια της ημέρας.