Αρνείται η Αθήνα ότι ο Αμπαούντ πέρασε από την Ελλάδα

104

Η Αθήνα διαψεύδει τον γαλλικό ισχυρισμό ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι διήλθε από την Ελλάδα, και ζητεί διευκρινήσεις για τις σχετικές δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών.

Το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει ότι ο τρομοκράτης Αμπντελαχίν Αμπαούντ δεν επιβεβαιώνεται από καμία ουδέτερη πηγή ότι πέρασε από την Ελλάδα, και ότι οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού στηρίζονται μόνο σε δημοσιεύματα.

«Mε λύπη ενημερωθήκαμε από ανοικτές πηγές, ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρντ Καζνέβ, στο πλαίσιο ανακοίνωσης Τύπου ανέφερε ότι, υπηρεσία πληροφοριών «εκτός Ευρώπης», τους ενημέρωσε πως ο φερόμενος εγκέφαλος του σχεδιασμού των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Βέλγο-Μαροκινός υπήκοος και κάτοικος Βελγίου στο Molenbeek Saint Jean, Αμπντελαχίν Αμπαούντ, διήλθε από την Ελλάδα», δηλώνει η ελληνική πλευρά.

Διαβάστε επίσης:  Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αμείωτη η παραβατική συμπεριφορά των Τούρκων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

«Η σχετική πληροφορία – συνεχίζει – ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, και ως σήμερα από ουδεμία πηγή μας έχει διαβιβαστεί οποιοδήποτε στοιχείο που να επιβεβαιώνει τον εν λόγω ισχυρισμό, ο οποίος στηρίζεται αποκλειστικά σε δημοσιεύματα ανοικτών πηγών της περιόδου Ιανουαρίου 2015, τα οποία αναπαράγονται διαρκώς».

Κατόπιν τούτου, καλούνται οι «αρμόδιες γαλλικές αρχές όπως στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, προβούν δημοσίως άμεσα, στις σχετικές διευκρινίσεις».