Αρνείται να παραιτηθεί η Σαββαΐδου

129

Την πρόθεση της να μην παραιτηθεί από την θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων αιτιολογεί σε μακροσκελέστατη ανακοίνωση της η Κατερίνα Σαββαϊδου. Όπως αναφέρει έχει ενημερώσει με επιστολή της τον πρωθυπουργό για αυτή της την πρόθεση αλλά και για την ουσία των δυο υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται .

Η κ. Σαββαίδου δηλώνει ότι αρνήθηκε να παραιτηθεί τη στιγμή που-όπως λέει- αβάσιμα αμφισβητείται η ορθή εκπλήρωση των καθηκόντων της και για να μην θεωρηθεί-όπως προσθέτει- ότι παραδέχεται την εμπλοκή της σε οποιοδήποτε σκάνδαλο.
Υποστηρίζει ακόμη ότι οι αναφορές σε δήθεν παραβάσεις της εγείρουν ερωτήματα καθώς συμπίπτουν χρονικά με μνημονιακές δεσμεύσεις για τη μεταφορά από το ΣΔΟΕ στη γενική γραμματεία σημαντικών υποθέσεων φοροδιαφυγής.

Διαβάστε επίσης:  Θεοδωράκης: Το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέτυχε

«Η κυρία Σαββαΐδου, με την ανακοίνωσή της, δυστυχώς επιβεβαιώνει την ανησυχία της κυβέρνησης σε σχέση με την αδυναμία της, να επιτελέσει τον ρόλο της με πολιτική ανεξαρτησία και θεσμική ακεραιότητα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων με την οποία η κ. Σαββαΐδου διαμήνυσε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί παρά τη δικαστική της εμπλοκή.

Είναι ευνόητο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί ούτε σε πολιτική αντιπαράθεση με την κ. Σαββαΐδου ούτε βέβαια στο έργο της δικαιοσύνης», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.