Αρνητική απάντηση Τσίπρα σε Μεϊμαράκη

241

Αρνητικά φέρεται να απάντησε ο πρωθυπουργός στο αίτημα του Ευ. Μεϊμαράκη για κατ’ ιδίαν συνάντηση στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει στα χέρια του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, εξηγώντας την άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που έχει λάβει.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του ζητήσει συνάντηση στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής. Ο Πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Τον Αύγουστο τα μνημόνια θα αποτελούν οριστικά παρελθόν