Ας τους δώσει φώτιση ο Άγιος των βουλευτών…

200

Οι εκλογές βρίσκονται… προ των θυρών και μέσα από αυτές θα εκλεγούν οι βουλευτές που τοποθετήθηκαν με λίστα, όπως άλλωστε προβλέπεται από  το Σύνταγμα. Εμείς δεν έχουμε παρά να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στον Άγιο των βουλευτών.

Ναι, αν δεν πιστεύετε υπάρχει ο Άγιος των βουλευτών και λέγεται Άγιος Λούκιος ο Βουλευτής.

Ο Άγιος Λούκιος ο Βουλευτής γιορτάζεται στις 20 Αυγούστου και βρήκε μαρτυρικο θάνατο στο νησί της Κύπρου. Φόρεσε το στεφάνι του μαρτυρίου στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού (299 μ.Χ.). Καταγόταν από την Κυρήνη της Λιβύης, και ήταν ένας από τους βουλευτές της. Αν και ειδωλολάτρης, ακολουθούσε το νόμο της συνείδησης και διακρινόταν για την επιεική και φιλάνθρωπη συμπεριφορά του.

Διαβάστε επίσης:  Το άγχος του Αλέξη Τσίπρα να διατηρήσει το 20%

Όταν λοιπόν ο επίσκοπος Κυρήνης Ιερομάρτυρας Θεόδωρος (βλέπε 4 Ιουλίου) φανέρωσε στο μαρτύριο του τους θαυμάσιους θησαυρούς της χριστιανικώτατης ψυχής του, ο Λούκιος ελκύστηκε και δέχτηκε το άγιο βάπτισμα. Αφού άναψε μέσα του η χριστιανική φλόγα, μπόρεσε να φέρει στην αλήθεια του Ευαγγελίου και τον έπαρχο Διγνιανό. Και οι δύο κατόπιν πήγαν στην Κύπρο, όπου εργάστηκαν για τη διάδοση της πίστης.

Αλλά και εκεί ο διωγμός κατά των χριστιανών ήταν στο αποκορύφωμα του. Εκεί λοιπόν και ο Λούκιος, αφού συνελήφθη, πήρε το μαρτυρικό στεφάνι με αποκεφαλισμό.

Δ.Τ.