Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020
17.5 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 Οκτωβρίου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1958.... Ξεκινά τη λειτουργία της η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, η NASA.

Αττική: Δυναμικά στην λίστα των τουριστικών προορισμών

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει και φέτος το παρόν στη μεγάλη Ρωσική αγορά, στην… έκθεση ΜΙΤΤ 2016 της Μόσχας, προβάλλοντας την Αττική ως μοναδικό τουριστικό προορισμό για ολιγοήμερες διακοπές σε όλες τις εποχές του χρόνου (short break).

Η ομάδα της τουριστικής προβολής της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής με το συντονισμό της εντεταλμένης της Τουριστικής προβολής της Αττικής, κυρίας Ελένης Δημοπούλου, κατά την διάρκεια της Έκθεσης (23-26 Μαρτίου) έχει επαφές με tour operators, δημοσιογράφους, συνεργάτες και το ευρύ κοινό της Μόσχας, με στόχο την προσέλκυση νέων επισκεπτών στην φετινή τουριστική περίοδο.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ, που φιλοξενείται η Περιφέρεια Αττικής, προβάλλονται οι δυνατότητες των πολλαπλών τουριστικών εμπειριών και προϊόντων που διαθέτει η Αττική και είναι σχετικά άγνωστες, όπως η μυστηριακή Ελευσίνα, τα κοσμοπολίτικα κοντινά νησιά της, ο αυθεντικός Μαραθώνιος, οι περιηγητικές ορεινές διαδρομές της και άλλα.

Παρουσιάζεται επίσης ένα 2λεπτο βίντεο για τους δέκα βασικούς λόγους (“top ten”) για να επισκεφθεί κάποιος την Αττική: το ήπιο κλίμα και το αττικό φως, η γαστρονομία, ο κλασσικός και ο μοντέρνος πολιτισμός μας, το yachting και το sailing, τα επισκέψιμα οινοποιεία της Αττικής και τα εξαιρετικά κρασιά της, τα συνεδριακά κέντρα και η δυνατότητα να συνδυαστεί ο επαγγελματικός τουρισμός με τον τουρισμό πολυτελείας, η διασκέδαση και η νυχτερινή ζωή και φυσικά η ζεστή και φιλόξενη ανθρώπινη παρουσία που κάνει την Αττική ένα μοναδικό προορισμό σε όλη τη Μεσόγειο.

Συμμετοχή και στην ΙΤΒΜέσα στο πραγµατικά δύσκολο κοινωνικοοικονοµικό περιβάλλον των ηµερών, η Περ. Αττικής, θεωρώντας ότι ο τουριστικός τοµέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανασυγκρότησης της οικονοµίας της Αττικής, συµµετείχε µε το δυναµικό της στην διεθνή έκθεση τουρισµού ΙΤΒ 2016, που πραγµατοποιήθηκε στο Βερολίνο 9-13 Μαρτίου 2016.

Η έκθεση αυτή αποτελεί σηµαντικό βαρόµετρο του συνολικού τουριστικού ρεύµατος του εισερχόµενου τουρισµού µας σε κάθε τουριστική σεζόν.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ, η Περ. Αττικής προέβαλε την τάση για την επόµενη τουριστική περίοδο, µε κεντρικό στόχο την ανάδειξη της Αττικής σε ολιγοήµερο ή µικράς διάρκειας προορισµό (short break) ώστε να διαφοροποιηθεί από το υπάρχον µοντέλο του προορισµού για το Σαββατοκύριακο (city break).Με σύγχρονα οπτικοακουστικά µέσα, µοντέρνες εφαρµογές, χάρτες, έντυπο υλικό, επίδειξη αξιόλογων προϊόντων της Αττικής γης, το ειδικό και γενικό κοινό ενηµερώθηκε για τις µεγάλες τουριστικές δυνατότητες των επιµέρους προορισµών, όπως των νησιών του Σαρωνικού και των αξιόλογων κρυφών σηµείων της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας και του Πειραιά.

Σε όλη την διάρκεια της έκθεσης έγινε κατανοητή η αναγνώριση της Αττικής ως προορισµού που συνδυάζει ποιοτικές τουριστικές υποδοµές και υπηρεσίες για απαιτητικούς επισκέπτες, εξασφαλίζοντας µοναδικές τουριστικές εµπειρίες για κάθε κοινό και κάθε πορτοφόλι σε όλη την Ευρώπη.

Τα στελέχη της ∆/σης Τουρισµού, οι κυρίες Μαρία Παντελούς και Μυρτώ Μοµφεράτου, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Τουρισµού του ∆ήµου Πόρου κυρία Natascha Konieczny, οι συνεργάτες, κος Ορέστης Αθανασιάδης και κα Τζούλια Aσηµάκη, που υποστήριξαν τις ανάγκες της έκθεσης, καθώς και η Εντεταλµένη για την Τουριστική Προβολή της Περ. Αττικής κα Ελένη ∆ηµοπούλου, συνάντησαν δηµοσιογράφους, εκπροσώπους δικτύων, τουριστικών γραφείων, διοργανωτές ταξιδιών, bloggers και επισκέπτες της χώρας, διεθνή µέσα επικοινωνίας και τουριστικής προβολής, εξηγώντας την σηµαντικότητα του προορισµού σχεδόν για κάθε µορφή τουριστικής δραστηριότητας.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να γευθούν παραδοσιακές γεύσεις της Αττικής γης όπως φιστίκια Αιγίνης, αµυγδαλωτά Σπετσών και κρασί της ποικιλίας σαββατιανό.Στο περίπτερο της Περ. Αττικής προβαλλόταν συνεχώς βίντεο µε τίτλο «Top Ten in Attica» δείχνοντας τους δέκα βασικούς λόγους που έχει ο επισκέπτης για να ταξιδέψει στην Αττική: το Αττικό φως και το ήπιο κλίµα, τις ξενοδοχειακές και συνεδριακές υποδοµές της, τα ψώνια και τη διασκέδαση, τα κοντινά νησιά της, τις θαλάσσιες εµπειρίες, την γαστρονοµία και τα κρασιά της, τον πολιτισµό της και πάνω από όλα τους ανθρώπους της, των αξιών της δηµοκρατίας, της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισµού.

Αυτό που αξίζει να σηµειωθεί και να τονιστεί, όπως είπε η Εντεταλµένη για την Τουριστική Προβολή της Περ. Αττικής κα Ελένη ∆ηµοπούλου, είναι ότι «διαπιστώθηκε µεγάλος σεβασµός στις σηµερινές δυσκολίες που αντιµετωπίζουµε ως χώρα και εκτιµάται ότι η δύσκολη παρούσα συγκυρία δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για το σχεδιαζόµενο ταξίδι των τουριστών, αλλά αντίστροφα συγκινεί και ευαισθητοποιεί το µεγαλύτερο µέρος των δηµοκρατικών κοινωνιών, δηµιουργώντας τις προϋποθέσεις ρεύµατος αλληλεγγύης και θαυµασµού σε όσους αντιµετωπίζουµε άµεσα τα προβλήµατα των προσφυγικών ροών».

Θερµές ευχαριστίες προς την ΕΝΟΑΑ, την ‘Ένωση Φυστικοπαραγωγών της Αίγινας και την Ένωση ξενοδόχων της Ύδρας που προσέφεραν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της Περ. Αττικής καθώς και στο γραφείο ΕΟΤ Γερµανίας για την πολύτιµη βοήθειά τους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Υπουργείο Πολιτισμού: Η αναστολή θεατρικών παραστάσεων αφορά μόνο την Περιφέρεια Αττικής

Υπουργείο Πολιτισμού: Η αναστολή θεατρικών παραστάσεων αφορά μόνο την Περιφέρεια Αττικής

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ διευκρινίζει ποιους χώρους πολιτισμού περιλαμβάνει η απαγόρευση της Πολιτικής Προστασίας. Σχετικά με τα...
Με τον Μίκη Θεοδωράκη συναντήθηκε η Λίνα Μενδώνη

Με τον Μίκη Θεοδωράκη συναντήθηκε η Λίνα Μενδώνη

Το απόγευμα του Σαββάτου η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη είχε συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη. Η...

Μάχη Θερμοπυλών: Η ιστορική αλήθεια για τον ατσάλινο στρατό δίπλα στον Λεωνίδα που δεν...

Πρόκειται για την πιο αδικημένη, σε επίπεδο υστεροφημίας, περιοχή της Ελλάδας (πιθανόν και του… κόσμου), αφού και στην αποφασιστική μάχη των Πλαταιών...
Καραγκιόζης summertime - Δύο επιπλέον παραστάσεις

Καραγκιόζης summertime – Παραστάσεις και τον Σεπτέμβριο

Η ολοκαίνουργια καλοκαιρινή μουσική κωμωδία του Ηλία Καρελλά, που πλημμύρισε το Σινέ Γαλάτσι με μελωδίες και γέλια για έξι sold out παραστάσεις τον Ιουλίου, επιστρέφει με δύο επιπλέον παραστάσεις την Παρασκευή 4...
ελληνικό, DNA, Φαλμεράιερ,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 29 Αυγούστου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1959... ανακαλύπτονται τα τείχη και οι πύλες των Μυκηνών κατά τις τελευταίες ανασκαφές.
Μενδώνη: Είναι μια απόφαση που οφείλαμε στον ποιητή Κωστή Παλαμά

Μενδώνη: Είναι μια απόφαση που οφείλαμε στον ποιητή Κωστή Παλαμά

«Είναι μια απόφαση που οφείλαμε στον ποιητή Κωστή Παλαμά, αλλά και στους πολίτες που απαιτούν να του αποδοθούν η τιμή και η...
Ματαιώνεται το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020

Ματαιώνεται το Φεστιβάλ Αισχύλεια 2020

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε, πως μετά από πολλή προσπάθεια και εξαντλώντας κάθε δυνατό χρονικό περιθώριο και πρόσφορο μέσο προς...

Ακολουθήστε μας

7,483ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
972ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Σε γηροκομείο της Αττικής βρέθηκαν 35 θετικά κρούσματα

Συναγερμός σήμανε αργά το απόγευμα καθώς σε γηροκομείο την περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα της Αττικής βρέθηκαν 35 θετικά κρούσματα  κορωνοϊού σε  σύνολο 70  δειγμάτων.  

Αττική: Άλλα 240 κρούσματα – Κλειστά 93 σχολεία στο λεκανοπέδιο

Στα 240 ανέρχονται τα σημερινά κρούσματα στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής...

Κορωνοιός: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 453 κρούσματα – 174 στην Αττική

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 453 νέα κρούσματα κορωνοιού στη χώρα, εκ των...

Πέτσας: Η Αττική βρίσκεται ένα βήμα πριν το κόκκινο

Στην επιδημιολογική πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή