Τετάρτη, 12 Μάι, 2021
17.3 C
Athens

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 11 Μαΐου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 330.... Το Βυζάντιο (μετέπειτα Κωνσταντινούπολη) μετονομάζεται σε Νέα Ρώμη και γίνεται πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η πόλη θεμελιώθηκε το 324 από τον Κωνσταντίνο Α'...

Αττική: Δυναμικά στην λίστα των τουριστικών προορισμών

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει και φέτος το παρόν στη μεγάλη Ρωσική αγορά, στην… έκθεση ΜΙΤΤ 2016 της Μόσχας, προβάλλοντας την Αττική ως μοναδικό τουριστικό προορισμό για ολιγοήμερες διακοπές σε όλες τις εποχές του χρόνου (short break).

Η ομάδα της τουριστικής προβολής της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής με το συντονισμό της εντεταλμένης της Τουριστικής προβολής της Αττικής, κυρίας Ελένης Δημοπούλου, κατά την διάρκεια της Έκθεσης (23-26 Μαρτίου) έχει επαφές με tour operators, δημοσιογράφους, συνεργάτες και το ευρύ κοινό της Μόσχας, με στόχο την προσέλκυση νέων επισκεπτών στην φετινή τουριστική περίοδο.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ, που φιλοξενείται η Περιφέρεια Αττικής, προβάλλονται οι δυνατότητες των πολλαπλών τουριστικών εμπειριών και προϊόντων που διαθέτει η Αττική και είναι σχετικά άγνωστες, όπως η μυστηριακή Ελευσίνα, τα κοσμοπολίτικα κοντινά νησιά της, ο αυθεντικός Μαραθώνιος, οι περιηγητικές ορεινές διαδρομές της και άλλα.

Παρουσιάζεται επίσης ένα 2λεπτο βίντεο για τους δέκα βασικούς λόγους (“top ten”) για να επισκεφθεί κάποιος την Αττική: το ήπιο κλίμα και το αττικό φως, η γαστρονομία, ο κλασσικός και ο μοντέρνος πολιτισμός μας, το yachting και το sailing, τα επισκέψιμα οινοποιεία της Αττικής και τα εξαιρετικά κρασιά της, τα συνεδριακά κέντρα και η δυνατότητα να συνδυαστεί ο επαγγελματικός τουρισμός με τον τουρισμό πολυτελείας, η διασκέδαση και η νυχτερινή ζωή και φυσικά η ζεστή και φιλόξενη ανθρώπινη παρουσία που κάνει την Αττική ένα μοναδικό προορισμό σε όλη τη Μεσόγειο.

Συμμετοχή και στην ΙΤΒΜέσα στο πραγµατικά δύσκολο κοινωνικοοικονοµικό περιβάλλον των ηµερών, η Περ. Αττικής, θεωρώντας ότι ο τουριστικός τοµέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανασυγκρότησης της οικονοµίας της Αττικής, συµµετείχε µε το δυναµικό της στην διεθνή έκθεση τουρισµού ΙΤΒ 2016, που πραγµατοποιήθηκε στο Βερολίνο 9-13 Μαρτίου 2016.

Η έκθεση αυτή αποτελεί σηµαντικό βαρόµετρο του συνολικού τουριστικού ρεύµατος του εισερχόµενου τουρισµού µας σε κάθε τουριστική σεζόν.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ, η Περ. Αττικής προέβαλε την τάση για την επόµενη τουριστική περίοδο, µε κεντρικό στόχο την ανάδειξη της Αττικής σε ολιγοήµερο ή µικράς διάρκειας προορισµό (short break) ώστε να διαφοροποιηθεί από το υπάρχον µοντέλο του προορισµού για το Σαββατοκύριακο (city break).Με σύγχρονα οπτικοακουστικά µέσα, µοντέρνες εφαρµογές, χάρτες, έντυπο υλικό, επίδειξη αξιόλογων προϊόντων της Αττικής γης, το ειδικό και γενικό κοινό ενηµερώθηκε για τις µεγάλες τουριστικές δυνατότητες των επιµέρους προορισµών, όπως των νησιών του Σαρωνικού και των αξιόλογων κρυφών σηµείων της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας και του Πειραιά.

Σε όλη την διάρκεια της έκθεσης έγινε κατανοητή η αναγνώριση της Αττικής ως προορισµού που συνδυάζει ποιοτικές τουριστικές υποδοµές και υπηρεσίες για απαιτητικούς επισκέπτες, εξασφαλίζοντας µοναδικές τουριστικές εµπειρίες για κάθε κοινό και κάθε πορτοφόλι σε όλη την Ευρώπη.

Τα στελέχη της ∆/σης Τουρισµού, οι κυρίες Μαρία Παντελούς και Μυρτώ Μοµφεράτου, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Τουρισµού του ∆ήµου Πόρου κυρία Natascha Konieczny, οι συνεργάτες, κος Ορέστης Αθανασιάδης και κα Τζούλια Aσηµάκη, που υποστήριξαν τις ανάγκες της έκθεσης, καθώς και η Εντεταλµένη για την Τουριστική Προβολή της Περ. Αττικής κα Ελένη ∆ηµοπούλου, συνάντησαν δηµοσιογράφους, εκπροσώπους δικτύων, τουριστικών γραφείων, διοργανωτές ταξιδιών, bloggers και επισκέπτες της χώρας, διεθνή µέσα επικοινωνίας και τουριστικής προβολής, εξηγώντας την σηµαντικότητα του προορισµού σχεδόν για κάθε µορφή τουριστικής δραστηριότητας.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου είχαν την ευκαιρία να γευθούν παραδοσιακές γεύσεις της Αττικής γης όπως φιστίκια Αιγίνης, αµυγδαλωτά Σπετσών και κρασί της ποικιλίας σαββατιανό.Στο περίπτερο της Περ. Αττικής προβαλλόταν συνεχώς βίντεο µε τίτλο «Top Ten in Attica» δείχνοντας τους δέκα βασικούς λόγους που έχει ο επισκέπτης για να ταξιδέψει στην Αττική: το Αττικό φως και το ήπιο κλίµα, τις ξενοδοχειακές και συνεδριακές υποδοµές της, τα ψώνια και τη διασκέδαση, τα κοντινά νησιά της, τις θαλάσσιες εµπειρίες, την γαστρονοµία και τα κρασιά της, τον πολιτισµό της και πάνω από όλα τους ανθρώπους της, των αξιών της δηµοκρατίας, της φιλοξενίας, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισµού.

Αυτό που αξίζει να σηµειωθεί και να τονιστεί, όπως είπε η Εντεταλµένη για την Τουριστική Προβολή της Περ. Αττικής κα Ελένη ∆ηµοπούλου, είναι ότι «διαπιστώθηκε µεγάλος σεβασµός στις σηµερινές δυσκολίες που αντιµετωπίζουµε ως χώρα και εκτιµάται ότι η δύσκολη παρούσα συγκυρία δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για το σχεδιαζόµενο ταξίδι των τουριστών, αλλά αντίστροφα συγκινεί και ευαισθητοποιεί το µεγαλύτερο µέρος των δηµοκρατικών κοινωνιών, δηµιουργώντας τις προϋποθέσεις ρεύµατος αλληλεγγύης και θαυµασµού σε όσους αντιµετωπίζουµε άµεσα τα προβλήµατα των προσφυγικών ροών».

Θερµές ευχαριστίες προς την ΕΝΟΑΑ, την ‘Ένωση Φυστικοπαραγωγών της Αίγινας και την Ένωση ξενοδόχων της Ύδρας που προσέφεραν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της Περ. Αττικής καθώς και στο γραφείο ΕΟΤ Γερµανίας για την πολύτιµη βοήθειά τους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

1821

Ιστορίες του 1821: Μια μακραίωνη δουλεία

Σύμφωνα με το Ισλάμ, οι πολίτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας χωρίζονταν σε δύο κατηγορίες, τους πιστούς και τους απίστους. Οι άπιστοι κατατάσσονταν επίσης δε δύο υποκατηγορίες,...
1821

Ιστορίες του 1821: Σε γνωρίζω από την κόψη

Η έναρξη της Επανάστασης στην Ελλάδα, δεν μπορεί να τοποθετηθεί χρονικά σε μια ημερομηνία. Πολλές κινήσεις εναντίον των Τούρκων είχαν λάβει χώρα σε διαφορετικές ημερομηνίες...

Γρηγόριος Ξενόπουλος: Ο αισθαντικός μας μυθιστοριογράφος – Η Ζάκυνθος και ο “Ποπολάρος”

Αν αναζητούσαμε τον πολυγραφότερο Έλληνα πεζογράφο, πολύ εύκολα θα τον βρίσκαμε στην πνευματικά ευγενή φυσιογνωμία του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Είναι ασύλληπτος ο όγκος της πνευματικής...
Μπετόβεν, ενάτη συμφωνία,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 Μαΐου

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1824...Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη.
1821

Ιστορίες του 1821: Η μαγεία των αριθμών

Λίγες μέρες μετά την έναρξη της Επανάστασης, ο Φωτάκος ονομάστηκε κατά τον ίδιο υπασπιστής του Γέρου του Μοριά. Στις 16 Απριλίου 1821, οι οπλαρχηγοί της...
Ελεύθερη πρόσβαση από το σπίτι σε 22 μουσεία του κόσμου

Ελεύθερη πρόσβαση από το σπίτι σε 22 μουσεία του κόσμου

Σε μία περίοδο που όλες μας οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες ακυρώνονται ή αναβάλλονται, τα ταξίδια που ίσως είχαμε προγραμματίσει σίγουρα θα πρέπει να περιμένουν αρκετά,...
Υπουργείο Πολιτισμού: Η αναστολή θεατρικών παραστάσεων αφορά μόνο την Περιφέρεια Αττικής

Πολιτισμός: Άνοιγμα σε τρία στάδια

Τρεις ημερομηνίες «κλειδιά» για το άνοιγμα του Πολιτισμού περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνητικός σχεδιασμός. Συγκεκριμένα, προτείνεται το άνοιγμα των Μουσείων στις 14 Μαΐου,...

Βρείτε μας

7,794ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
935ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Αττική: Εντατικό πρόγραμμα καθαρισμών σε 18 περιοχές για πρόληψη πυρκαγιών

Σε πρόγραμμα εκτεταμένων καθαρισμών στο πλαίσιο προετοιμασίας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο εντάσσονται 18...

Κορωνοϊός: Από τα 3.833 σημερινά κρούσματα τα 1.861 εντοπίζονται στην Αττική

Από τα 3.833 κρούσματα τα 1.861 εντοπίζονται στην Αττική (1.383 χθες).521 είναι από τη...

Κορωνοϊός: Σταθερά πρώτη η Αττική

Σταθερά, όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα την αρνητική πρωτιά της κατανομής των κρουσμάτων...

Κορωνοϊός: Η Αττική κρατά την πρωτιά – Χαμός από κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας

Για άλλη μια μέρα, η Αττική συγκεντρώνει σχεδόν τα μισά (1.578) από τα συνολικά...

Ο ιστοχώρος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοχώρου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή