Αυτό είναι το σχέδιο για τη νέα Λεωφόρο!

148

Ένα από τα πλέον σημαντικά κεφάλαια στον Παναθηναϊκό αποτελεί και το ζήτημα της ανακατασκευής του γηπέδου της Λεωφόρου ώστε ο σύλλογος να αποκτήσει μία νέα δυναμική με μία μοντέρνα έδρα σε σχέση τουλάχιστον με τη σημερινή κατάσταση της Λεωφόρου.

Και οι «πράσινοι» ετοιμάζονται να υλοποιήσουν άμεσα τα σχέδια για να ξεκινήσουν τα έργα στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Την προσεχή Δευτέρα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος θα προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου, όπου και θα παρουσιάσει το συνολικό πρότζεκτ για τα έργα και την ανακαίνιση της ιστορικής έδρας του «τριφυλλιού».
Με αφορμή την παρουσίαση επιχειρεί μια προσέγγιση στις λεπτομέρειες του έργου που αναμένεται να δώσει πνοή στην ΠΑΕ αλλά και γενικότερα στον σύλλογο που ταλαιπωρείται εδώ και δεκαετίες στο γηπεδικό ζήτημα. Παράλληλα θα προσφέρει στους πράσινους μία σύγχρονη έδρα και στον κόσμο του Παναθηναϊκού τη δυνατότητα να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα σε ένα γήπεδο μοντέρνων προδιαγραφών.

Οι επιφανείς Παναθηναϊκοί και η αύξηση της χωρητικότητας

Η ανακατασκευή της Λεωφόρου θα χωριστεί σε δύο στάδια. Το ένα θα διαρκέσει όλο το φετινό καλοκαίρι και το άλλο θα λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2017. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Αλαφούζος έχει επικοινωνήσει προσωπικά με επιφανείς Παναθηναϊκούς που θα συμβάλλουν και εκείνοι με τον δικό τους τρόπο. Ανάμεσά τους βρίσκονται τα ονόματα της οικογένειας Γιαννακόπουλου, του Νικόλα Πατέρα, της οικογένειας Πολέμη και του (ιδιοκτήτη της Chipita) Σπύρου Θεοδωρόπουλου. Αυτοί και άλλοι θα συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο που θα γίνει γνωστός μέσα στις επόμενες μέρες.

Τα πρώτα σχέδια αφορούν την κατασκευή ενός διώροφου τμήματος στη μία πλευρά του γηπέδου, πιθανότητα αυτή που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Παράλληλα στις τέσσερις γωνίες του γηπέδου θα κατασκευαστούν σουίτες από τις οποίες προσδοκώνται σημαντικά έσοδα για τον σύλλογο, κυρίως από επιφανείς οικονομικά Παναθηναϊκούς. Όπως όλα δείχνουν η χωρητικότητα θα αυξηθεί κατά τις 3.000 θέσεις με βάση το πλάνο που αφορά την πρώτη ανακατασκευή, το φετινό καλοκαίρι του 2016. Ο στόχος είναι τα έργα της πρώτης φάσης να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο ή το αργότερο ως τον Σεπτέμβριο.
Η Λεωφόρος αλλάζει και περιμετρικά

Παράλληλα, όλη η Λεωφόρος θα σουλουπωθεί και περιμετρικά του γηπέδου. Ο χώρος πέριξ της Λεωφόρου θα είναι εντυπωσιακός και σε πρώτη φάση θα απλωθεί περίπου στα 2/3 του γηπέδου, μιας και το υπόλοιπο θα αφορά την κατασκευή του δεύτερου μέρους του έργου, για το καλοκαίρι του 2017, που θα αποτελεί και η διώροφη εξέδρα πάνω από τη Θύρα 10 (στην πλευρά της Τσόχα).

Διαβάστε επίσης:  Οι αθλητικές μεταδόσεις 19/4/18

Δηλαδή στις εργασίες που θα εκπονηθούν το επόμενο καλοκαίρι στο γήπεδο της Λεωφόρου θα ολοκληρωθεί η δεύτερη διώροφη κερκίδα, τα εστιατόρια και το υπόλοιπο κάλυμμα του γηπέδου περιμετρικά.

Το έργο της ανακατασκευής της Λεωφόρου αναμένεται να ξεκινήσει να υλοποιείται από την κατασκευαστική εταιρία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία σε αθλητικό επίπεδο είχε εγκαταστήσει το στέγαστρο του Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, είχε αναλάβει τις εργασίες για την ανακαίνιση του ΣΕΦ, καθώς και την κατασκευή του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο και τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο Δέλτα Φαλήρου. Πρόκειται για μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρία, η οποία αναλαμβάνει μελέτες έργων και εκτός Ελλάδας, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή.

Το κόστος και το χρονικό διάστημα των εργασιών

Τα φετινά έργα θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τη λήξη των πλέι οφ και θα κρατήσουν από 1η Ιουνίου και θα εχουν χρονικό ορίζοντα 2-3 μήνες. Έργα που δεν αναμένεται να επηρεάσουν τον Παναθηναϊκό αγωνιστικά, ακόμα κι αν οι «πράσινοι» παίξουν στα προκριματικά του Champions League. Ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα δηλώσει και το ΟΑΚΑ, ως δεύτερη έδρα, κάτι που δεν είχε κάνει φέτος.

Το πρώτο μέρος του έργου θα κοστίσει περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ και θα είναι χρηματοδοτούμενο από τον Γιάννη Αλαφούζο όπως έχει αποκαλύψει το SDNA προ καιρού. Το χέρι στην τσέπη όμως θα μπει και από επιφανείς Παναθηναϊκούς, αλλά και από τον κόσμο, καθώς όποιος επιθυμεί θα μπορεί να συμβάλλει με όποιον τρόπο μπορεί.

Μια πρώτη πρωτότυπη ιδέα, μάλιστα, που είναι στα σκαριά – αλλά παραμένει ανεπιβεβαίωτη επί του παρόντος – είναι ότι όποιος συμβάλλει στο έργο θα αγοράζει μία θέση με το όνομά του στο γήπεδο της Λεωφόρου. Το κάθισμα δηλαδή θα φέρει το όνομά του, ώστε με αυτόν τον τρόπο να έχει και μία συμβολική ετήσια παρουσία στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Το συνολικό κόστος του έργου θα ξεπεράσει τα 12 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να μεταμορφώσει το γήπεδο της Λεωφόρου σε ένα μοντέρνο γήπεδο που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Παναθηναϊκό για πολλά χρόνια ακόμα. Το τελικό σχέδιο προβλέπει χωρητικότητα 22 χιλιάδων περίπου θέσεων, η οποία και θα δημιουργήσει μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα, με τον κόσμο μία ανάσα από τον αγωνιστικό χώρο.

Η νέα Λεωφόρος ουσιαστικά θα βάζει τον Παναθηναϊκό σε μία νέα εποχή, αποκτώντας μία άλλη δυναμική σε συνδυασμό με την αύξηση του μπάτζετ και τις μεταγραφές καθώς και την επικείμενη άφιξη του Ζιλμπέρτο Σίλβα στη θέση του τεχνικού διευθυντή.