Βάιντμαν: Πρόωρη η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους

108

“Είναι πρόωρο να προβούμε σε εικασίες αναφορικά με την πιθανότητα τα ελληνικά ομόλογα να συμπεριληφθούν το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης” αναφέρει σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν.

Επιπλέον, εκτιμά πως με βάση τις χαμηλές ανάγκες αναχρηματοδότησης για τα επόμενα χρόνια, «μια περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους δεν φαίνεται να αποτελεί θέμα ιδιαίτερα επείγοντος ενδιαφέροντος».

Την ίδια ώρα στέλνει το μήνυμα ότι «η πλήρης ιδιοκτησία του προγράμματος από την κυβέρνηση θα συνέβαλε τα μέγιστα για τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς αναφορικά με τα capital controls στις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Βάιντμαν αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ελληνική κυβέρνηση τα εφάρμοσε, η ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίσει πότε θα τα πάρει πίσω. Ο ίδιος εξηγεί γιατί διαφωνεί με την περαιτέρω νομισματική χαλάρωση από την ΕΚΤ και καταθέτει τις απόψεις του για τα «κόκκινα» δάνεια και την προοπτική ενιαίου συστήματος εγγύησης καταθέσεων. Απευθύνει δε έκκληση: «όχι» σε ελλείμματα λόγω του προσφυγικού.

Διαβάστε επίσης:  Φόρος 2% σε smartphones, tablets και ηλεκτρονικούς υπολογιστές