Βίαια επεισόδια στην έδρα της Air France

301

Σοβαρά έκτροπα εξελίχθηκαν εχθές στο αεροδρόμιο Roissy του Παρισιού, με τους συνδικαλιστές της AIR FRANCE , να σκίζουν ρούχα δύο υπευθύνων, μετά την ανακοίνωση για απολύσεις 2900 ατόμων.

Η κρίση έχει αγγίξει εδώ και καιρό την γαλλική αεροπορική εταιρεία, η οποία προσπαθούσε να κάνει περικοπές, προκειμένου να αποφύγει τις απολύσεις, αλλά κατέστη αδύνατο. Τα κέρδη της εταιρείας, έχουν μειωθεί αισθητά, λόγω των χαμηλών τιμών εισιτηρίων που προσφέρουν θυγατρικές.

Η μείωση έως και κατάργηση, ορισμένων μακρινών πτήσεων, σαν μέτρο περιορισμού εξόδων, δεν απέφερε καρπούς.

Εχθές, η κατάσταση ξέφυγε και όπως κατήγγειλαν και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές, το περιστατικό της κακοποίησης των στελεχών, ήταν μεμονωμένο και το καταδικάζουν.

Διαβάστε επίσης:  Εντυπωσιακό: Το πρώτο αεροπλανοφόρο κινεζικής κατασκευής ξεκίνησε τις θαλάσσιες δοκιμές! (βίντεο)

Σήμερα πρόκειται να μεταβεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλ, στο αεροδρόμιο Roissy, προκειμένου να επιληφθεί και προσωπικά της υπόθεσης.

Η κρίση πάντως, έχει αγγίξει πολύ βαθιά και τη Γαλλία, αφού οι άνεργοι φτάνουν τα 10 εκατομμύρια!

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βίαια επεισόδια που ξέσπασαν, μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο φύλακες ασφαλείας, ο ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση. Η κατάστασή του θεωρείται σοβαρή, όμως στο μεταξύ συνήλθε από το κώμα, ανέφερε ένας εκπρόσωπος.