Βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας

98

Γενικά βελτιωμένος είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο και μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία βρίσκεται σε άνοδο την ημέρα αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και από το απόγευμα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός και από το απόγευμα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 στρεφόμενοι το απόγευμα σε νοτίους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Κατά τόπους παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο,

Καιρός: γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Διαβάστε επίσης:  Πέθανε ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός

Στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο,

Καιρός: γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός νωρίς το πρωί κατά τόπους στη Θεσσαλία.

Στις Κυκλάδες, Κρήτη,

Καιρός: γενικά αίθριος και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 και το βράδυ νότιοι με την ιδία ένταση. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Κυριακή αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.