Βιωματικό Σεμινάριο στην «Επικοινωνία και Διαπροσωπικές Δεξιότητες»

761
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Αν είμαστε ειλικρινείς… μόνο τότε υπάρχει σωστή επικοινωνία

Το Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης (ΚεΣυΨΥ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ανακοινώνει τον προγραμματισμό κύκλου βιωματικών σεμιναρίων, με ορίζοντα υλοποίησης από τον Οκτώβριο 2015 έως τον Ιούλιο 2016.
Το πρώτο βιωματικό σεμινάριο που πρόκειται να διοργανωθεί έχει θέμα «Επικοινωνία και Διαπροσωπικές Δεξιότητες» και προγραμματίζεται για την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 13:00-19:00

Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής φόρμας με καταληκτική ημερομηνία την 25/9/15.  (Βρείτε εδώ την ηλεκτρονική φόρμα για αίτηση συμμετοχής)

Στόχος εργαστηρίου- Θεματολογία:

Οι συμμετέχοντες, ολοκληρώνοντας το βιωματικό σεμινάριο, θα έχουν αποκτήσει τις βασικές θεωρητικές γνώσεις και θα έχουν θέσει σε εφαρμογή τις νέες γνώσεις, μέσω της συμμετοχής τους σε αντίστοιχες ασκήσεις, σχετικά με:

–       Τις βασικές επικοινωνιακές τεχνικές

–       Την ανάπτυξη και ενίσχυση της ενσυναίσθησης στις σχέσεις

–       Την έννοια της αυτογνωσίας και της αυτοπαρατήρησης

–       Τις διαπροσωπικές δεξιότητες στις ανθρώπινες σχέσεις

–       Την ανάπτυξη της λεκτικής επικοινωνίας και της ενεργητικής ακρόασης

Δομή και περιεχόμενο:

Το βιωματικό εργαστήριο είναι δομημένο πάνω σε τρεις (3) βραχείες εισηγήσεις με θέματα Επικοινωνία, Διαπροσωπικές Δεξιότητες, και Ενεργητική Ακρόαση και Λεκτική Επικοινωνία. Αρχικά, ενδιάμεσα, και στο τέλος της ημέρας θα πραγματοποιηθούν βιωματικές ασκήσεις, με σκοπό τη γνωριμία και την βιωματική ευαισθητοποίηση στο υλικό της κάθε θεματικής ενότητας.

Διαβάστε επίσης:  Δήμος Αθηναίων: Καθαρά και ασφαλή υποδέχονται τη Δευτέρα μαθητές και δασκάλους τα Δημοτικά Σχολεία

Σε ποιους απευθύνεται:

Στο βιωματικό σεμινάριο, δικαίωμα υποβολής αιτήματος συμμετοχής έχουν οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι του ΕΑΠ, αλλά και ενδιαφερόμενοι εκτός της κοινότητας του ΕΑΠ.

Συντονίστριες:

Μαρία-Ηώ Ακαλέστου και Θεοδώρα Σπυροπούλου, αδειούχοι ψυχολόγοι-ψυχοθεραπεύτριες, με μεταπτυχιακές σπουδές και εμπειρία στο συντονισμό ομάδων και βιωματικών εργαστηρίων.

Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής:

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, 13:00-19:00, στο κτήριο Αθήνας (Λεωφόρος Συγγρού 23), στάση μετρό «Ακρόπολη»

Διάρκεια:

6 ώρες, με δύο ενδιάμεσα διαλείμματα. Θα παρασχεθεί χυμός και σνακ.

Κόστος:

50 ευρώ/άτομο.

Αίτηση Συμμετοχής:

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής φόρμας με καταληκτική ημερομηνία την 25/9/2015. Για την επιλογή των συμμετεχόντων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, με προϋπόθεση την έγκαιρη εξόφληση και της οικονομικής συμμετοχής. Λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία εξόφλησης θα σταλούν μέσω απαντητικού μηνύματος (e-mail), σε όσους ενδιαφερόμενους υποβάλουν έγκαιρα την αίτηση συμμετοχής τους. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτημάτων, το βιωματικό εργαστήριο θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πιστοποιητικό παρακολούθησης:

Στους συμμετέχοντες θα χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης Εργαστηρίου από το ΚεΣυΨΥ, εφόσον συμμετάσχουν στο σύνολο των προγραμματισμένων ωρών του βιωματικού εργαστηρίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ