ΒΟΜΒΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ: Οι τουρκικές αρχές συνεργάζονται με τους διακινητές προσφύγων προς την Ελλάδα!

148
Παυλόπουλος: Να μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο το εγκληματικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου
Iδιαίτερα συγκινημένος» από την στάση του Ιταλού Προέδρου Σέρτζιο Ματταρέλλα και της προέδρου της ιταλικής Βουλής Λάουρα Μπολτρίνι, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αφού ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στη Ρώμη.

 

Όσον αφορά το προσφυγικό, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα ζητά τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε η Frontex να μετατραπεί σε πραγματική ευρωπαϊκή ακτοφυλακή, ενώ επανέλαβε ότι ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία είναι υπαρξιακή ανάγκη για την Ευρώπη.

«Η Ελλάδα πληροί όλες τις υποχρεώσεις της για ελέγχους, και όσοι πέρασαν από την επικράτειά μας ελέγχθηκαν πάντα», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι «η χώρα μας δεν φέρει καμία ευθύνη για είσοδο τρομοκρατών στην Ευρώπη, και κανείς, άλλωστε, δεν της επέρριψε σχετικές ευθύνες».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη ότι στην Τουρκία δεν υπάρχει σοβαρός έλεγχος των προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα, ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τρομοκράτες ή πρόσφυγες. Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι τουρκικές αρχές μπορεί να συνεργάζονται με τους διακινητές και υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα πρέπει να συμμορφωθεί με το «ευρωπαϊκό κεκτημένο».
«Εμείς θέλουμε συνεργασία με την Τουρκία αλλά πρέπει να σεβασθεί το γραπτό και εθιμικό δίκαιο», είπε ο κ. Παυλόπουλος.
Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Τελειώνετε με τους Ρουβίκωνες – Κάψατε την Αθήνα το 2008