«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK: «Κόβει» 35.000 θέσεις εργασίας

117
Deutsche Bank: Βασικό σενάριο μας η επιτυχής έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα το 2018

Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα περικόψει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα πουλήσει περιουσιακά στοιχεία και θα αποσύρει την παρουσία της από 10 χώρες σε μια μεγάλη προσπάθεια μεταρρύθμισης μετά την καταγραφή ζημιών ρεκόρ το τρίτο τρίμηνο.

“Δεν είναι όλα λαμπερά”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας John Cryan, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη τον Ιούλιο από τον Anshu Jain, ο οποίος αντιμετώπισε τον Τύπο λίγο μετά που η Deutsche Bank ανακοίνωσε τις μεγαλύτερες στην ιστορία της τριμηνιαίες ζημιές της, ύψους 6,01 δισεκατομμυρίων ευρώ, για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Cryan χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ως “άκρως απογοητευτικό” και είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα λιγότερο από “ένα θαύμα” για να μην ανακοινώσει ο όμιλος ζημιές για το σύνολο του έτους.

Η Deutsche Bank είναι σήμερα βυθισμένη σε ένα κουβάρι δικαστικών διαδικασιών και της έχει επιβληθεί πρόστιμο ρεκόρ 2,5 δισ. δολαρίων το Μάιο για τη συμμετοχή της στην υπόθεση χειραγώγησης επιτοκίων.

Επίσης, αντιμετώπισε έρευνες από τις ελβετικές αρχές για ύποπτες ενέργειες καθορισμού των τιμών στην αγορά πολύτιμων μετάλλων, ενώ αξιωματούχοι από τις αμερικανικές αρχές έλεγξαν τα υποκατάστημα της τράπεζας στη Μόσχα για ενδεχόμενη συμμετοχή της τράπεζας σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος.

Διαβάστε επίσης:  Ψύχρα στις σχέσεις ΗΠΑ–Τουρκίας,αναβάλλεται η επίσκεψη Τσαβούσογλου

Στο τρίτο τρίμηνο, η Deutsche Bank προέβη σε προβλέψεις ύψους 1,20 δισ. ευρώ για την κάλυψη του κόστους αυτού.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου της τράπεζας μειώθηκαν κατά 7% σε 7,3 δισ. ευρώ. Παρ `όλα αυτά, ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Deutsche Bank αυξήθηκε ελαφρώς στο 11,5%.

Επίσης, γνωστοποίησε πως έχει «βάλει στην άκρη» 4,8 δισ. ευρώ για την κάλυψη του κόστους νομικών αντιδικιών, ποσό αυξημένο κατά 1 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως θα προχωρήσει στην περικοπή συνολικά 35.000 θέσεων εργασίας και θα σταματήσει τη λειτουργία της σε δέκα χώρες. Συγκεκριμένα, θα περικοπούν 9.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, άλλες 6.000 θέσεις συμβασιούχων καθώς και άλλες 20.000 θέσεις, τα τρία τέταρτα των οποίων από την μονάδα διανικής της Postbank.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων